Kim Kardashian je zasigurno bila glavna zvijezda ovogodišnje Met Gale. Osim što se na crvenom tepihu pojavila s novim dečkom nekoliko mjeseci nakon rastave, šokantnija je činjenica da je odjenula haljinu Marylin Monroe. Naime, radi se o kultnoj haljini koju je glumačka diva nosila davne 1962. godine prilikom izvođenja rođendanske pjesme američkom predsjedniku J.F. Kennedyju.

Galerija Kim Kardashian obojila je kosu u plavo za ovogodišnju Met Galu Kim Kardashian na Met Galu došla je u društvu dečka Petea Davidsona Kim K. je došla u originalnoj haljini koju je nosila Marilyn Monroe na JFK-ov ročkas +1 Kim Kardashian u haljini Marilyn Monroe na Met Gali

Dok su neki slavili neustrašivo pojavljivanje Kim Kardashian na crvenom tepihu, drugi su se samo nadali da se ne radi o originalnoj haljini slavne glumice. Povjesničari kostima i konzervatori prozvali su ovaj događaj presedanom koji je mogao prouzročiti veliku štetu na predmetu koji se inače čuva u strogim uvjetima. 

Kim su ovu povijesnu haljinu staru punih 60 godina posudili službenici muzejskog lanca Ripley's Believe It or Not!, gdje je haljina sada pohranjena. Muzej je haljinu otkupio 2016. godine za pet milijuna dolara. 

No, sad se po tom pitanju konačno oglasio i jedan od dizajnera haljine, 82-godišnji Bobie Mackie koji je imao samo kad je asistirao legendarnom dizajneru Jeanu Louisu te je nacrtao skicu za ovu neponovljivu haljinu. 

Mislim da je to velika pogreška. Marilyn je bila božica. Luda božica, ali božica. Bila je jednostavno fantastična, a haljina je dizajnirana za nju i nikoga drugog nismo trebali vidjeti u toj haljini, rekao je Mackie za Entertainment Weekly. 

Tragično preminula glumica je i dalje predmet fascinacije, a njena životna misija je bila da postane više od lijepog lica i tijela, da je se ozbiljno shvati kao glumicu i kao ljudsko biće. Zbog tog svega, i sam Bobie Mackie smatra da je ideja Kim Kardashian da nosi njenu haljinu pogrešna otpočetka. Kim se našla na udaru kritika i zbog svog brzog mršavljenja kako bi u tri tjedna uspjela ući u haljinu Marylin Monroe.

Kim Kardashian u haljini Merylin Monroe Kim Kardashian: Ekstremno mršavljenje zbog haljine naišlo na mnoge kritike

Slika nije dostupna Nečuveno za ono vrijeme: Prva oskarovska "gola" haljina slavne modne provokatorice

Osim što je Mackie ogorčen činjenicom da je Kim nosila haljinu koja nije napravljena za nju i time je ugrozila ovako važan povijesni modni komad, dizajner tvrdi da je slavna obitelj već kopirala njegove kreacije. Naime, radi se o modnim dizajnima koje je kreator napravio za Cher. 

Kim Kardashian na Met Galu došla je u društvu dečka Petea Davidsona Kim Kardashian u originalnoj haljini Marylin Monroe na ovogodišnjoj Met Gali. (Foto: Afp)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju