Svečano otvorenje Festivala tolerancije - JFF Zagreb koje je zakazano za nedjelju 7. travnja u 19 sati seli se iz kina Europa u kino Studentski centar, a razlog je - zatvaranje kina Europa.

Zato će, obavijestili su organizatori, i sav ostali program predviđen za održavanje u kinu Europa biti prebačen u druge prostore o čemu će naknadno obavijestiti.

Sve će izmjene biti objavljene na našoj internetskoj stranici i putem društvenih mreža, obavijestili su.

Inače, Festival će otvoriti film Vukodlak, uz prisustvo redatelja Adriana Paneka. Ulaz na projekciju je slobodan.

Film o Lei Deutsch na Festivalu tolerancije "Priča koju je bitno znati i prenositi": Kratki film portala Zadovoljna.hr na Festivalu tolerancije

Kadar iz filma Izbrisana Pomicanje granica: Provjerite što vas očekuje tijekom sedam dana Festivala tolerancije

POZIV GRADA

A kino Europa svoja će vrata zatvoriti u nedjelju, odlučila je Uprava kina i Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala (ZFF), organizacije koja upravlja tom zagrebačkom kinodvoranom, zbog čega će svečano otvorenje Festivala tolerancije - JFF Zagreb, umjesto u kinu Europa, biti u nedjelju u Studentskom centru (SC).

Djelatnici ZFF-a su u petak, naime, primili dopis zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada, kojim ih se obavještava da im desetogodišnji ugovor o zakupu istječe 1. lipnja te se pozivaju da tog dana predaju Kino Europu u posjed Gradu Zagrebu.

Iz ZFF-a su zato najavili zatvaranje kina Europa od nedjelje, 7. travnja.

OKUPLJANJE GRAĐANA

Nakon vijesti da se Kino zatvara, na Facebooku je počelo organiziranje okupljanja građana, u subotu u 19 sati pod nazivom "Nađemo se u 19 pred kinom Europa da vidimo kaj se događa".(Hina/Ma.B.)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju