Blagdansko treba izdržati u psihičkom i fizičkom smislu jer koliko god nas uveseljava, toliko nas i iscrpljuje. Odvojite stoga jedan vikend samo za sebe i svoju najdražu ženu, bila to mama ili prijateljica, i upustite se u opuštajuće trenutke koji mijenjaju životne navike.

 

Gdje otići na jedan takav detox vikend, otkrila nam je Gracia Petek, healthness menadžerica prvog resorta u Europi koji brine o vašem zdravlju.

U Termama Sveti Martin briga za zdravlje na prvom je mjestu i tako smo mi kao prvi healthness resort u Europi veoma posvećeni razvijanju zdravih životnih navika, kaže nam Gracia Petek, koja nam je pokazala kako izgleda jedan opuštajući detox vikend u srcu Međimurja.

Ono po čemu smo posebni svakako je naša termomineralna voda, koja je jedna od najstarijih u ovom dijelu Europe. Na njezinoj bazi izrađujemo i prirodne pilinge koje gosti mogu koristiti u našim wellness prostorijama u parnoj sauni i isto tako u ručno rađenoj kozmetici koju sami mogu izraditi i uživati u njoj u našem wellness centru ili te proizvode ponijeti kući, kaže Gracia te napominje kako na njezinim radionicama prirodne kozmetike koje se za goste održavaju u prostorijama Terma polaznike najviše oduševljavaju kakao-buča pločice koje izrađuju od nerafiniranog hladno prešanog bučina ulja, tipičnog međimurskog proizvoda, odlične za mirišljave i fine masaže tijela. Nakon njih ljudi budu impresionirani činjenicom da su se zapravo masirali ''čokoladom''.

Osim prirodnih pilinga i drugih prirodnih proizvoda koje radimo, tu su i maske na bazi gline koje se također rade s našom termomineralnom vodom, radimo maske za lice i maske za tijela koje služe detoksikaciji i isto hrane kožu mineralima i raznim mikroelementima, uz sve spomenute dobrobiti prirodne kozmetike Gracia Petek kaže nam da lagani pokreti kistom pri nanošenju glatke gline na licu i vratu neke goste mogu toliko umiriti da utonu u san. No to nije vrhunac relaksacije koju možete iskusiti u Termama Sveti Martin.

Kako njegujemo zdrave životne navike, tako i smo i našim gostima ponudili besplatne satove joge, dva puta tjedno, i nakon joge mindfullness meditacije i vježbe disanja, kaže Gracia, koju ćete na satovima susresti kao voditeljicu ili trenericu.

Uz samu tjelovježbu i prirodnu njegu tijela, veliki je fokus na zdravoj prehrani, pogotovo na biodinamičkoj prehrani temeljenoj na učenjima Rudolfa Steinera. To je neki koncept koji se proteže kroz cijeli naš resort, počevši od termomineralnih bazena do našeg biodinamičkog vrta. Posjetitelji Terma već dobro znaju da se njihov doručak ne propušta, kao ni zdrava jela od lokalnih namirnica u kojima možete uživati u Le Batatu.

U ovom resortu drugi brinu o vašem zdravlju, a jedina briga koju imate vi jest koga povesti na ovaj vikend na kojem ćete se preporoditi.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju