Glazba je jedan od najljepših načina za izražavanje ljubavi. Nešto se posebno dogodi u čovjeku kada čuje pjesmu koju voli i uz koju ga vežu lijepa sjećanja. Sastavili smo listu ljubavnih pjesama za svaki znak horoskopa, sudeći prema njihovoj prirodi i karakteru. Možda je upravo to savršena pjesma za prvi ples na vašem vjenčanju ili za bilo koji drugi srcu drag trenutak.

OVAN
Kad je zaljubljena, žena ovan osjeća se najživljom i sve u njezinu životu tada postaje ekstremno. U vezi se ne želi osjećati posjedovanom, ali povremeno pokazivanje ljubomore i posesivnosti laskaju joj jer za "ovnicu" to je znak da partner zna koliko ona vrijedi. Za ženu ovna najljepša je kada pronađe nekoga tko će je smatrati najboljom, baš kao što to kaže ova pjesma Raya LaMontagne "You Are the Best Thing".

 

BIK
Jedan je od najpredanijih i najodanijih horoskopskih znakova. U vezu nikad ne srlja, jako joj je važno u potpunosti upoznati partnera i biti sigurna da je izabrala onog pravog prije nego se obveže i upusti u ozbiljnu vezu. A jednom kada se obveže, to je vjerojatno zauvijek. Zbog toga je predivna pjesma Luthera Vandrossa "Always and Forever" kao stvorena za ženu bika.

 

BLIZANCI
Ženi blizancu u ljubavi ništa nije privlačnije od muškarca koji joj parira svojim intelektom i s kojim može voditi intelektualno stimulirajuće razgovore. Može ju se osvojiti i malim znakovima pažnje koji će "blizančici" biti sentimentalna uspomena, ali očekuje ih i od partnera s kojim je već duže vrijeme u vezi, barem povremeno. Kada je zaljubljena, žena blizanac razmišlja beskonačno i naglas (naročito o zajedničkoj budućnosti) zbog čega će se lako pronaći u mega-hitu Eda Sheerana "Thinking Out Loud".

Karizmatična Debbie Harry, pjevačica kultne grupe Blondie Koja je pjesma bila najveći hit one godine kada ste se rodili?

RAK
Pojam savršenog partnera za ženu raka je netko tko se voli maziti na kauču, gledati TV u dvoje i točiti joj vino. Voli miran, stabilan obiteljski život, a sigurnost i vjernost najvažniji su joj u ljubavnoj vezi. Za nju je seks polagani, senzualni ples i s partnerom s kojim se upušta u seksualni čin mora biti emotivno povezana. Želi da je se voli nježno baš kao što pjeva Elvis Presley u pjesmi "Love Me Tender".

 

LAV
Neovisna i snažne individualnosti, žena lav želi partnera s kojim dijeli te osobine. Ne treba nekoga tko će se brinuti o njoj, već muškarca dovoljno sigurnog u sebe da joj dopusti da se uz njega pokaže u svojoj punoj snazi. U vezi voli da je uvijek puno zabave i dinamike – ne podnosi rutinu i neprestano smišlja načine kako da nešto promijeni i učini dramatičnijim. Njezina himna ljubavi je "Just the Way You Are" Brune Marsa.

 

DJEVICA
Potpuno predana kada je u vezi, djevica je pouzdana i lojalna te važe svaki detalj prije nego se nekom obveže. Radije će biti sama nego s pogrešnom osobom – ona ne traži samo onog pravog, ona traži onog savršenog. To ne znači da traži nekog tko je savršen (jer takav čovjek ne postoji), nego nekog s kime će se savršeno slagati. Kada žena djevica pronađe ljubav, sav trud koji ulaže u svako područje svojeg i partnerovog života dobije snažnije, dublje značenje. Žena djevica za voljenu osobu učinit će sve zbog čega je kultna balada Bryana Adamsa "(Everything I Do) I Do It For You" najbolje opisuje.

Prvi ples Bez koje pjesme ne prolazi niti jedno hrvatsko vjenčanje?  

VAGA
Vaga traži čvrstu vezu i partnera koji će je obasipati malim znakovima pažnje, poput papirnatih srčeka i svježega cvijeća. Iako se čine smirene i staložene, kad se opuste, žene vage mogu biti vrlo zaigrane i romantične, a idealnog ljubavnog partnera naći će u vodenjaku ili blizancu. Vaga će izabranom muškarcu biti potpuno odana, a zauzvrat će tražiti potporu i savjet. Kada nađe pravog partnera, život za vagu (napokon) postaje pravo blaženstvo. Njezinom senzibilitetu i estetici najbolje paše legendarna pjesma "At Last" Ette James.

 

ŠKORPION
Žena škorpion od partnera traži ono što i sama daje, potpunu vjernost, odanost i predanost, a za svog muškarca spremna je učiniti sve. Hvalit će ga gradeći tako njegovo samopouzdanje, braniti ga kad drugi govore loše o njemu i pomagati mu da gradi karijeru. U krevetu su prave amazonke - imaju visok libido, jako su strastvene te vole davati i primati senzualna zadovoljstva. Koja bi druga pjesma bolje odgovarala seksi škorpionkama od klasika Marvina Gayea "Sexual Healing"?

 

STRIJELAC
Ljubav je vječiti misterij za ženu strijelca. Stoga na ljubav u isto vrijeme gleda kao na nagradu za kojom čezne i kao na najvrednije blago koje skriva. Često se boji intimnosti pa mnogim "strijelčicama" ljubav procvjeta iz prijateljstva i životni pratitelj obično joj je i najbolji prijatelj. Čak i kada je totalno "opijena" partnerom, uspijeva zadržati vlastitu neovisnost, što je čini još privlačnijom i šarmantnijom. Njezinom poimanju ljubavi savršeno će odgovarati pjesma "In My Life" The Beatlesa.

 

JARAC
U prirodi joj nije da se zaljubi na prvi pogled niti da gubi vrijeme na besmisleni flert za koji zna da ne vodi nikud. Ljubav je za nju ozbiljna stvar i ako joj se netko sviđa, neće pustiti sudbini da odradi svoje, već će, uvijek svjesna svojih sposobnosti, uzeti stvari u vlastite ruke i pobrinuti se da dobije muškarca kojeg želi. Traži nekog tko će uspjeh voljeti isto koliko i ona, pa je savršena veza za nju spoj ljubavi, sigurnosti i uspješnosti. Žena jarac poznata je po svojoj marljivosti i drago joj je kada osoba koju voli to cijeni i prepoznaje zbog čega joj divna balada Erica Claptona "Wonderful Tonight" paše besprijekorno.

The Beatles Koji je bend bio najpopularniji one godine kada ste se rodili?

VODENJAK
Kad je u vezi, žena vodenjak više od svega cijeni svoju neovisnost, slobodu i "prostor za disanje" (što se poklapa s njenom pripadnošću grupi zračnih znakova), a to daje i svome partneru. Vodenjačica će uvijek zadržati dio sebe kojeg neće otkrivati ni najbližim osobama. Vodenjaci su prijatelji sa svakime, što njihovom partneru možda i neće biti po volji, pa ako, kao u pjesmi grupe Lifehouse "You And Me", sve što vide je ta jedna posebna osoba, to je zaista velika stvar. Vodenjaci će se pronaći u ovoj pjesmi i zato jer govori o tome koliko čovjek može ostati zapanjen intenzivnim emocijama poput ljubavi, što svakako vrijedi za vodenjaka.

 

RIBE
Ništa drugo ne daje ženi ribi veći osjećaj potpunosti nego kad je zaljubljena. Njen idealan partner je onaj koji je inspirira, štiti i, kada je potrebno, spušta na zemlju iz njenih maštanja. Tajno ribino oružje u zavođenju je da se čini nedostupnom i rezerviranom jer zna da će tako djelovati tajanstveno i učiniti da je njen udvarač želi još više. Pacifist je te voli opuštene ljubavne veze u kojima nema potrebe za svađama i prepirkama. "I Knew I Loved You" Savage Gardena pjesma je kao stvorena za nježnu i idealističku narav žene ribe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju