Jeste li znali da mačka može poprimiti karakter svog vlasnika? Zaključilo je to istraživanje provedeno na Sveučilištu Nottingham Trent u Engleskoj, koje kaže da mačke upijaju karakter svog vlasnika i da se nakon nekog vremena počinju ponašati baš kao vi.

Galerija Mačji horoskop Perzijska mačka Munchin mačka +9 Britanska kratkodlaka mačka

Ako želite udomiti macu, a ne znate koju biste pasminu odabrali, rješenje možete potražiti u astrologiji, koja pomno opisuje vaš karakter. U nastavku pročitajte s kojom bi se pasminom maca najbolje slagao vaš horoskopski znak.

1. Ovan

Energični ovnovni trebaju mačku koja odgovara njihovom živahnom i optimističnom duhu. Egipatski mau je pametna maca s kojom nikad nije dosadno i zato odlično odgovara inteligentnim i hrabrim ovnovima. Nove životne avanture jednako privlače ovu mačku i osobe u znaku ovna pa su oni savršeni par za suživot.

Egipatski mau Egipatski mau (Foto: Shutterstock)

2. Bik

Tvrdoglavi bikovi su tako dragi, sve dok ih ne naljutimo. Onda postaju pomalo žestoki jer nepravdu naprosto ne podnose. Zato njihovom karakteru najbolje odgovara američka kratkodlaka mačka. One su mile sve dok ih nešto ne izbaci iz takta pa između ove pasmine i osoba u znaku bika postoji jako puno dodirnih točaka u smislu karaktera.

Američka kratkodlaka mačka Američka kratkodlaka mačka (Foto: Shutterstock)

3. Blizanci

Mudrost i staloženost te radoznalost i životnost, glavne su karakteristike osoba u znaku blizanca. Zato bi blizancima najbolje odgovarala sijamska mačka. Jedna je to od najpopularnijih pasmina na svijetu, a istovremeno je i jedna od najpametnijih. Poznate su po svojoj znatiželjnoj prirodi, privržene su i energične. Vole se igrati s ljudima i žude za pažnjom i puno maženja. Zato su super par blizancima.

Sijamska mačka Sijamska mačka (Foto: Shutterstock)

4. Rak

Rakovi su poznati kao najveći emotivci horoskopa. Obožavaju društvo i ljude, stalno bi se družili, a kako bi normalno funkcionirali – potrebna im je ogromna količina ljubavi, baš kao i sfinks mački. Mace bez dlake na prvu izgledaju pomalo grubo, ali zapravo su jedna od najdruštvenijih mačaka, kojima je potrebna neprestana pažnja, baš kao i rakovima.

Sfinks Sfinks (Foto: Shutterstock)

5. Lav

Kraljeve horoskopa zaista je teško impresionirati. Svemu će naći zamjerku i sve će uvijek pokušati popraviti. Zato bi im najviše odgovarala britanska kratkodlaka mačka, koja zapanjuje svojim izgledom i karakterom. Lavovi nisu pretjerano taktilni, a britanska maca to niti ne zahtjeva. Ona se ponaša kao da je svjesna svoje ljepote, graciozna je i nonšalantna, a to će oduševiti i zahtjevnog lava.

Britanska kratkodlaka mačka Britanska kratkodlaka mačka (Foto: Shutterstock)

6. Djevica

Djevice su najveći perfekcionisti u horoskopu. Jako vole uredan životni prostor i stalno nešto spremaju pa im nikao ne bi odgovarao ljubimac koji trči po kući i stvara nered. Zato im je najbolji par lijena perzijska ljepotica. Poslušne su, neovisne i tihe i zato će se odlično slagati s osobama u znaku djevice.

Perzijska mačka Perzijska mačka (Foto: Shutterstock)

7. Vaga

Snažna, neovisna, ekstrovertirana i jako neodlučna, takva je horoskopska vaga. Zato bi ovom znaku najbolje odgovarao predivni škotski fold. Baš posebna maca koju nazivaju krznenom sovom, zbog posebnih ušiju, izrazito je inteligentna i neovisna, baš poput osoba u znaku vage. Tihi su, dobroćudni, a ponekad ćete se zapitati imate li uopće mačku.

Škotski fold Škotski fold (Foto: Shutterstock)

8. Škorpion

Škorpioni se vrlo čvrsto vežu za ljude i jako su im odani. Rijetko će vas koji škorpion iznevjeriti i namjerno vam učiniti nešto nažao. Zato su im inteligentne burmanske mačke najbolji par. U društvu s njima jednostavno osjetite privrženost i zahvalnost za sve što činite za njih. Ponekad imate osjećaj da razumiju sve što govorite.

Burmanska mačka Burmanska mačka (Foto: Shutterstock)

9. Strijelac

Pozitivna energija i radoznao karakter krase osobe u znaku strijelca. Maca koja bi najbolje odgovarala strijelcima je abesinska, jedna od najstarijih pasmina na svijetu koja je posebna baš kao i ovaj znak. Elegantna je, druželjubiva, a istovremeno neovisna i dovoljno zanimljiva da oduševi strijelca. Strijelci su baš tolerantni pa će bez problema podnijeti atletski i zaigrani karakter ove pasmine.

Mačji horoskop Abesinska mačka (Foto: Shutterstock)

10. Jarac

Zemljani znak većinom je ozbiljan. Vrijedan je i produktivan, a može uživati tek kad završi sve svoje obaveze. Zato će im najbolje odgovarati posebna munchin mačka. Izrazito su samostalne, ali s vremena na vrijeme im ipak treba pažnje, tako da će strpljivo čekati vlasnika da završi s obavezama. Ova pasmina je poznata po specifično kratkim nogama i izgleda zaista preslatko.

Munchin mačka Munchin mačka (Foto: Shutterstock)

Prijateljice prihijatrice Tri horoskopske prijateljice koje su uvijek tu za pružanje podrške

11. Vodenjak

Vodenjak je znak koji je prepun kontradiktornosti. Mogu biti povućeni i tihi, a s druge strane energični i glasni. Zato bi im odlično odgovarala pasmina ragdoll, predivna mačka koju ponekad može uhvatiti moment razigranosti, a nekad lijeno leži cijeli dan. Ako uistinu mačka može poprimiti karakter svog vlasnika, ova maca se neće morati puno mijenjati.

Ragdoll Ragdoll (Foto: Shutterstock)

12. Ribe

Nježne ribe odlično će se slagati s nježnim divovima. Maine coon jedna je od najvećih prirodnih pasmina na svijetu, a ujedno je i najtoplija. Treba joj puno nježnosti, što joj ribe uvijek mogu pružiti pa će ovaj par uživati u svakom zajedničkom danu.

Maine Coon Maine Coon (Foto: Shutterstock)

10 pasmina mačaka koje su iznenađujuće inteligentne Najpametnije pasmine mačaka Najpametnije pasmine mačaka Najpametnije pasmine mačaka +7 Najpametnije pasmine mačaka

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju