Onaj tko ima pravog prijatelja zaista je bogat čovjek. Vjerojatno imate barem jednu prijateljicu koja je svjetska prvakinja u slušanju i savjetovanju. Kad nas život stisne i baci na nas problem, najvažnije je imati osobu kojoj se možemo požaliti.

U moru prijateljica svaka od nas ima onu jednu koja je talentirana psihijatrica.

Kad s njima razgovaramo, one nas slušaju – i razumiju. Kad smo tužne, one izgovore rečenicu koja diže iz mrtvih, a kad trebamo savjet, nekako nas prirodno i suptilno gurnu na pravi put.

U nastavku pročitajte koje su to horoskopske prijateljice uvijek dežurne psihijatrice.

1. Blizanac

Blizancima vlada Merkur, planet komunikacije i intelekta. Dobro nam je poznato da je komunikacija puno više od govorenja – ona mora uključivati i slušanje, a upravo je to jedna od najvećih kvaliteta prijateljica u znaku blizanca.

Žena blizanac nikad vam neće lagati kako biste se osjećali bolje. Bio u pitanju ljubavni savjet, financijski ili onaj s djecom, prijateljica blizanac uvijek će izbaciti pravu rečenicu iz rukava.

Ipak, blizanci nisu baš dobro rame za plakanje. Oni će analizirati vaše postupke i tako ćete znati da im je stalo, ali neće dopustiti da vas tuga pobijedi i utječe na vaše svakodnevne aktivnosti. S blizancima nema plakanja, samo rješavanje problema.

2. Rak

Empatija je jedna od najvećih kvaliteta najemotivnijeg znaka. Baš kao i blizanci, rakovi imaju prirodnu sposobnost slušanja i razumijevanja problema u kojem ste se našli. Oni mogu ući u vaše cipele i bol osjetiti na svojoj koži.

U moru prijateljica, svaka od nas ima onu jednu koja je talentirana psihijatrica.

Rakovima ne morate reći kako se osjećate, oni će već na prvi pogled znati da s vama nešto nije u redu. Ako ste jedna od onih osoba koja voli šutjeti kad je tužna, naslonite se prijateljici račici na rame i izbacite sve negativne osjećaje.

Račice svaki odnos shvaćaju jako ozbiljno. Rakovima vlada Mjesec, zahvaljujući kojem imaju jaku žensku energiju. Njihova je uloga, baš poput majki, da štite ljude do kojih im je stalo. Za razliku od blizanaca, rakovi su sanjari koji nisu toliko racionalni, ali bez obzira na to – okolina ih gleda kao dežurne psihijatre koji bi im mogli pomoći.

3. Vaga

Između blizanca i raka smjestila se vaga. Osobnost prijatelja u tom znaku je savršeni spoj osobnosti dva već spomenuta znaka. Kad se spoje toplina i empatija s racionalnošću i željom da se problem riješi, dobijete prijateljicu uz koju vam ne treba psihijatar.

Vage su poznate čuvarice mira. One jednostavno ne podnose nepravdu i dat će sve od sebe da vam pomognu riješiti problem. Ako imate prijateljicu vagu, vjerojatno joj trčite u zagrljaj svaki put kad ste tužni i treba vam savjet. One će vas prvo zagrliti i saslušati, a onda će predložiti da zajedničkim snagama nađete rješenje za vaš problem.

Žena pokazuje srce Vi prekrasni ljudi: Četiri horoskopska znaka koja je najlakše voljeti

Prijateljstvo Tri horoskopska znaka koja su najbolje, ali najbolje prijateljice

Teško je vlastiti problem sagledati iz racionalne perspektive, a vage će napraviti baš to. Dat će vam do znanja da život nije baš tako crn i da novi dan nosi nove izazove. Vage često kažu da se sve u životu događa s razlogom. Uvjerit će vas da iz svake crne životne situacije možete izaći jači i pametniji. I zato su vage dežurni psihijatri i jedne od najboljih prijateljica horoskopa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju