Sastojci za čokoladni kolač na čaše:
- 3 velika jaja
- pola čaše šećera
- pola čaše kakao praha
- 1 čaša oštrog brašna
- 1 čaša kiselog vrhnja
- pola čaše ulja
- pola vrećice praška za pecivo
- 2 žlice ekstrakta vanilije (ili 1 vanilin šećer)
Priprema - čokoladni kolač na čaše:
- Kalup za pečenje (okrugli ili četvrtasti, po želji) namažite s malo ulja ili maslaca i posipajte brašnom. Pećnicu upalite na 180 Celzijevih stupnjeva.
- U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke - šećer, kakao, brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu ubacite, jaja, ulje, kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije te miksajte kratko dok se sastojci ne povežu.
- Zatim ubacite mješavinu suhih sastojaka, miksajte jednu minutu i ulijte u pripremljen kalup za pečenje.
- Kolač pecite oko 30 minuta, ovisno o jačini pećnice. Gotov je kada se odvoji od rubova kalupa, a kako biste bili sigurni da je gotov, probodite ga na sredini čačkalicom. Ukoliko na njoj nema mokrih ostataka smjese, kolač je pečen i možete ga izvaditi iz pećnice.
Dobar tek!
Inspirirajte se ostalim kolačima s kakaom: