Kolač s kruškama i lješnjacima - sastojci
- 3 velika jaja
- 150 g kristalnog šećera
- 250 g mascarponea
- 1 žličica vanilin ekstrakta
- 225 g glatkog brašna
- 55 g kukuruznog škroba
- 1 paketić praška za pecivo
- 3 žlice suncokretovog ulja
- 100 g lješnjaka
- 3 srednje velike kruške
- prstohvat soli
Kolač s kruškama i lješnjacima - priprema
- Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete svijetlu, pahuljastu smjesu.
- Dodajte mascarpone koji daje dodatnu sočnost, vanilin ekstrakt i mutite dok smjesa ne postane kremasta.
- U smjesu dodajte brašno koje ste prethodno pomiješali sa škrobom i praškom za pecivo, pa nježno umiješajte.
- Ulijte ulje, prstohvat soli, grubo sjeckane lješnjake i 2 kruške narezane na manje kockice. Sve lagano promiješajte.
- Prelijte smjesu u kalup promjera 23 cm, čije ste dno obložili papirom za pečenje. Na vrh poslažite kriške kruške narezane na deblje ploške.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C 35-40 minuta. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
- Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Ako tražite ideje za kolače, palačinke, pite, savijače i torte, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
U nastavku pročitajte i recepte sočnh i izdašnih kolača s voćem: