Kolač s vrhnjem i pudingom
Kolač s vrhnjem i pudingom (Foto: Natašine slastice/kolaci.biz)
Zdravlje & prehrana

Jeli smo ga puno puta, a svaki put se iznenadimo: Imamo recept za poznati kolač koji svi vole

14-08-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako ste u potrazi za receptom za kolač kojim ćete oduševiti ukućane i goste, Nataša Pralica uvijek je dobra adresa.

Za sve ljubitelje kolača ovaj put od Nataše smo preuzeli recept za kolač s vrhnjem i pudingom. Kolač je spoj sočnog biskvita i kremica koji pažnju privlači i svojim neobičnim izgledom, a možda ćete ga prepoznati pod imenom - krater kolač. 

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Doris Dragović MODEL BEZ KONKURENCIJE Ni Doris Dragović nije odoljela najpopularnijem zimskom kaputu

Bez da previše dužimo, evo recepta za kolač koji je izazvao veliki interes na Natašinoj web stranici i YouTube kanalu.

SASTOJCI:

Biskvit

  • 5 jaja
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vruće vode
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa

Krema

  • 2 pudinga od čokolade
  • 6 žlica šećera
  • 1 l mlijeka

Preljev

  • 4 kisela vrhnja s 20 % masnoće (po 180 g)
  • 5 žlica šećera
  • 4 vanilin šećera

Priprema kolača s vrhnjem i pudingom:

  1. Prvo pripremite puding.
  2. Pomiješajte puding i šećer s malo mlijeka.
  3. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
  4. Kada mlijeko zakipi sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljeni puding.
  5. Vratite sve zajedno kuhati.
  6. Sklonite sa strane i pokrijte prozirnom folijom, da se ne uhvati korica, dok pripremate ostalo.
  7. Sada možete prijeći na biskvit.
  8. Cijela jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite.
  9. Dodajte ulje i vruću vodu, te kratko izradite mikserom.
  10. Sa strane pomiješajte brašno sa praškom za pecivo.
  11. Pripremljeno brašno dodajte smjesi i sve sjedinite mikserom. Miksajte toliko dok se sastojci ne sjedine, ne pretjerujte.
  12. Tepsiju dimenzija 20 x 35 cm pouljite i pobrašnite.
  13. U tepsiju izlijte i rasporedite pola pripremljene smjese.
  14. Kakao pomiješajte sa preostalom smjesom.
  15. Pomoću dvije žlice na svijetli dio stavljajte tamni dio, tako da dobijete tamne krugove. Ukoliko vam na kraju ostane tamne smjese, slobodno ju dodajte na već postojeće krugove, dok sve ne potrošite.
  16. Pudingu uklonite foliju i kratko ga izmiksajte. Primjetit ćete da je puding još vruć.
  17. Pomoću dvije žlice na isti način puding nanosite na mjesta gdje se nalaze tamni krugovi. Ukoliko vam na kraju ostane pudinga, slobodno ga potrošite na mjesta gdje ste ga već stavili, dok sve ne potrošite.
  18. Kolač stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 50 minuta.
  19. Dok se kolač peče pripremite preljev.
  20. Mikserom izradite kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer.
  21. Na pečeni vrući kolač rasporedite pripremljeni preljev.
  22. Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim ga tavite u frižider.

Kako Nataša Pralica priprema kolač s vrhnjem i pudignom pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u nastavku teksta, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.

Ako tražite još recepata za jednostavne kolače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Volite starinske kolače? Pročitajte i recept za kolač Brzi Gonzales koji svi traže ovih dana. 

Isprobajte i druge slastice koje sadrže puding i/ili vrhnje:

Kolač s pudingom i bananama Želite nešto kremasto, slatko i super brzo? Recept za prefini kolač s bananom sve je što vam treba Bavarska štrudla od jabuka Recept za bavarsku štrudlu od jabuka s posebnim dodatkom koji daje ekstra sočnost Kolač s višnjama blogerice Renate Kremasti, voćni i brzo gotov: Ovaj kolač radimo kad nemamo puno vremena, a želimo nešto fino Savijača s čokoladom Nikad dosta čokolade: Recept za kremastu savijaču koja je najbolja kad se radi večer prije Marijanin kolač s keksom Šlag, puding, voće i keksi: Idealni ljetni kolač po bakinom receptu

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još