Ako tražite ideju za kremasti kolač, a ne želite previše vremena provoditi u kuhinji, pročitajte recept za jedan sasvim običan, ali jako ukusan kolač. Sve što treba je skuhati puding i višnje, kreme posložiti na kekse i čekati da se malo prohladi.

 

Kremasti kolač s višnjama – sastojci:

  • Tri pudinga od vanilije
  • 1 žlica gustina
  • 1 litra mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 120 g maslaca
  • Aroma vanilije
  • Petit keksi

Voćni nadjev:

  • 350 g višanja
  • 100 g šećera
  • 20 g gustina
  • 100 ml vode

Dodatno:

  • Slatko vrhnje
  • Čokolada

Kremasti kolač s višnjama – priprema:

  1. Pomiješati puding i gustin sa šećerom i 100 ml mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da zakuha. U kipuće mlijeko dodati razmućeni puding pa miješati sve dok se ne zgusne.
  2. U vrući puding dodati maslac. Prekriti folijom i ohladiti.
  3. Pomiješati višnje, gustin, šećer i vodu pa miješati sve dok ne dobijete teksturu džema od višanja.
  4. Kekse umočiti u mlijeku pa posložiti na dno četvrtaste posude. Na kekse dodati pola pudinga a na puding tople višnje. Ponoviti postupak.
  5. Na kraju dodati šlag i naribanu čokoladu po želji.
  6. Ohladiti nekoliko sati.

Recept za ovaj ukusni i tako sočni kolač s nama je podijelila food-blogerica Renata iz Budve, a još ukusnih profila možete pronaći na njezinu profilu detaljzivota i u nastavku.

Ako tražite ideju za kremaste kolače, pite, savijače i vječne klasike, inspirirajte se našim popisom od 100 kolača na jednom mjestu. 

Čokoladni kolač s trešnjama i sirom Čokolada, trešnje i sir: Recept za fini kolač koji se tako lako priprema Recept za vanila-mak rozen kolač - 1 Recept za kolač s rozen korama kojem kombinacija vanilije i maka daje predivan okus Pita od bazge Pita od sira s dodatkom sira od bazge, nježna i lagana Tart s jagodama i čokoladom blogerice Katarine Kolač s kremom od jagoda i čokolade: Savršen spoj okusa i tekstura u finom desertu Kolač s jagodama i grizom Smutite ga brzo i pojedite još brže: Kolač koji slavi sočne i neodoljive jagode Zdravi kolač blogerice Jelene Marić Kolač bez mane (i bez brašna) gotov je stvarno brzo, a možete ga prilagoditi sebi Torta s jagodama blogerice Helene Pudić Jedna zdjela, jedan kalup i 20 minuta dovoljno je za ovu brzinsku tortu s jagodama

Dobar tek!

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju