Idiličan mladi par čiju sreću prekida njegova smrt za koju je znao da dolazi pa je supruzi ostavio pisma kako bi se lakše nosila s time – tako bi se u jednoj rečenici mogla sažeti radnja romana koji je osvojio čitav svijet, a prema njemu je snimljen i istoimeni filmski hit.

Dakako, riječ je o romanu P. S. Volim te književnice Cecelije Ahern. Njezin je prvijenac odmah po objavljivanju zasjeo na ljestvice najprodavanijih naslova te je preveden u više od šezdesetak zemalja svijeta.

S obzirom na takav prijem kod čitatelja, ne čudi što je 2007. godine prema ovom romanu snimljen film s Hilary Swank i Gerardom Butlerom u glavnim ulogama, koji su sjajno odigrali priču Holly i Gerryja.

Film P.S. Volim te naučio nas je neke bitne lekcije P.S. Volim te: Najvažnije lekcije koje nas je naučio nezaboravni film

Smrt voljene osobe jedna je od najvećih boli koje osoba može iskusiti, a ni Holly nije bila izuzetak. Nakon ljubavne priče iz bajke, života u čarobnoj Irskoj, kada se činilo da je Holly i Gerryju svijet pod nogama, čaroliju je naprasno prekinula njegova bolest.

Snimat će se nastavak filma P.S. Volim te "P. S. Volim te": Nastavak knjige je objavljen, a sada je najavljeno i snimanje novog filma

Znao je da neće još dugo poživjeti i krenuo je u pisanje 12 pisama za svoju suprugu, za 12 mjeseci nakon njegove smrti kako bi joj olakšao proces tugovanja. Na kraju svakog pisma stoji rečenica: P. S. Volim te.

Iako se na početku čini kako Holly nikada neće biti ona stara i da je umrla zajedno s voljenim partnerom, korak po korak uči kako se vratiti u svoj život, kako uživati u zrakama sunca, u šalici kave, kako uopće ustati iz kreveta. Je li joj uspjelo? Što se dogodilo kada su pisma prestajala dolaziti?

Gotovo da i nema ljubiteljice ljubavnih romana koja nije plakala zajedno s Holly, a koliko uistinu znate o ovom romanu (i filmu), provjerite u našem kvizu.
 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju