Milijuni ljudi diljem Ujedinjenog Kraljevstva i svijeta prate krunidbu kralja Charlesa III., stoljetnu ceremoniju isprepletenu vjerom, simbolikom i raskoši.

Galerija Kraljica Camilla Kraljica Camilla prilikom dolaska na krunidbu Kralj Charles i kraljica Camilla +3 Kralj Charles i kraljica Camilla

Charles III. je četrdeseti monarh koji se kruni u toj Westminsterskoj opatiji od 1066. godine.

Među onima koji mu danas pružaju najveću podršku je i njegova supruga Camilla Parker Bowles, koja će i sama biti okrunjena za kraljicu Ujedinjenog Kraljevstva. Za nju je pripremljena kruna kraljice Marije, izvorno izrađena za krunidbu supruge kralja Georgea V.

Za njezino povijesno modno izdanje pobrinuo se dizajner Bruce Oldfield, poznat po couture kreacijama za svečane prigode.

Kraljica Camilla na dan krunidbe zablistala je u raskošnoj bijeloj haljini s protkanim zlatnim detaljima.

Haljinu izrađenu od svilene tkanine, koju je satkao Stephen Walters u Suffolku u Engleskoj, krase naglašena ramena i V-izrez. Tu je i spomenuti vez koji oduzima dah. Motivi divljeg cvijeća predstavljaju ljubav kralja i kraljice prema prirodi i britanskom selu.

Kralj Charles i kraljica Camilla Kralj Charles i kraljica Camilla (Foto: Profimedia)

Prilikom dolaska u Westminstersku opatiju Camilla je nosila plašt od grimiznog baršuna preminule kraljice Elizabete koji je izrađen za njezinu krunidbu 1953. godine.

Izdanje je kraljica upotpunila dijamantnom ogrlicom, a nosi cipele britanskog dizajnera Elliota Zeda.

Fantastičan komplet kraljice Letizije u sjeni stvarno impozantnog šešira Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia na krunidbi Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia na krunidbi Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia na krunidbi +2 Kraljica Letizia s efektnim šeširom na krunidbi

Kralj i kraljica do opatije su se vozili u modernoj i udobnoj kočiji izrađenoj za dijamantni jubilej kraljice Elizabete II u Australiji. Elizabeta ju je prvi put koristila 2014. godine.

Kraljica Camilla prilikom dolaska na krunidbu Kraljica Camilla prilikom dolaska na krunidbu (Foto: Afp)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju