Krajem devedesetih, rame uz rame s vodećim inozemnim manekenskim imenima, revije slavnih brendova nosila je i jedna Hrvatica čiju su ljepotu prepoznale poznate modne agencije.

Galerija Korina Longin na reviji modne kuće Balmain 2001. Korina Longin na reviji modne kuće Dior Korina Longin na reviji modne kuće Dior +14 Korina Longin na reviji Paca Rabannea

Bila je to Korina Longin, Zadranka koja je u svijet mode ušla sa samo 13 godina. Već ju je tada u svoje redove regrutirala kultna američka modna agencija Ford s njujorškom bazom.

Korina Longin u Zadru na početku karijere Korina Longin u Zadru na početku karijere (Foto: Livio Andrijic/Cropix)

Upravo je ova agencija redovito lansirala neka od najzanimljivijih lica u industriji. Dovoljno je reći kako su u Fordu svoju karijeru započele Jean Shrimpton, Lauren Hutton, Beverly Johnson, Jerry Hall, Veruschka, Brooke Shields, Naomi Campbell, Christy Turlington i mnoga druga legendarna imena.

Korina Longin na reviji Paca Rabannea Korina Longin na reviji Paca Rabannea (Foto: Afp)

Predivna Korina rođena je 29. prosinca 1982. i 15 godina kasnije kročila je na piste, na revijama za sezonu jesen/zima 1997. godine.

U narednih pet godina nosila je, između ostalog, revije za modne kuće Dior, Chanel, Balmain, Yves Saint Laurent, Valentino, Gianfranco Ferre, Emanuel Ungaro, Jean Paul Gaultier, Herve Leger, Karl Lagerfeld, Fendi, Kenzo, Sonia Rykiel, Salvatore Ferragamo, Balenciaga, Paco Rabanne, Alberta Feretti, Trussardi...

Korina Longin na reviji Elije Saaba Korina Longin na reviji Elije Saaba (Foto: Afp)

Snimila je brojne editorijale za najpoznatije svjetske modne magazine i radila na kampanjama za razne brendove.

Korina Longin na reviji Johna Galliana 1999. godine Korina Longin na reviji Johna Galliana 1999. godine (Foto: Afp)

Korina se 2001. godine pojavila i u videospotu za pjesmu Gone grupe 'N Sync u kojem je glumila djevojku Justina Timberlakea. Režirao ga je legendarni fotograf Herb Ritts koji je svojevremeno za MTV ispričao kako je razgledao 20 bookova s fotografijama manekenki u potrazi za pravom djevojkom za videospot.

I nikoga nisam našao. Znao sam ljude iz svoj fotografskog rada, ali trebao sam nekog svježeg i nepoznatog, nekoga tko nije previše modelast i previše eksponiran, rekao je. Onda je nabasao na Korininu fotografiju, ali ona je u to vrijeme bila u Hrvatskoj kod svojih roditelja.

Neki njezini prijatelji snimili su video s njom u njezinom dvorištu i dobili smo ga dan prije nego što smo je trebali bukirati. Bilo je to nešto u stilu osamdesetih, disko 'funky' stvar, ali mogli ste vidjeti koliko je sjajna. Bila ja pravi odabir, kazao je Ritts.

Korina Longin jedna je od najuspješnijih hrvatskih manekenki svih vremena Korina Longin jedna je od najuspješnijih hrvatskih manekenki svih vremena (Foto: Profimedia)

Za videospot je snimljena i scena poljupca između Korine i Justina koji je u to vrijeme bio u vezi s Britney Spears, a Britney je tada u jednom intervjuu rekla kako je upravo zbog tog poljupca bila jako povrijeđena.

Jedno vrijeme pričalo se kako bi Korina iz manekenskih voda željela preči u glumačke, ali ljepotica se naposljetku povukla iz javnog života. Udala se za američkog repera Fredra Starra 2007. godine, s njim dobila troje djece i u potpunosti posvetila obitelji.

Korina Longin Korina Longin (Foto: Livio Andrijic/Cropix)

Ovo je najljepši supermodel svih vremena po vašem odabiru Cindy Crawford - 1 Cindy Crawford - 2 Cindy Crawford - 3 +21 Cindy Crawford - 4

Kate Moss: Netipična ljepotica čija je pojava pokrenula novu eru u svijetu modelinga Kate Moss u djetinjstvu Kate Moss na početku karijere Kate Moss 1993. na reviji modne kuće Saint Laurent +17 Kate Moss 1994. na reviji modne kuće Chanel

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju