Među 2000 uzvanika iz 180 zemalja koji su prisustvovali ceremoniji proglašenja novog japanskog cara bio je i španjolski kraljevski par, kraljica Letizia i kralj Felipe VI.

Galerija

 

Svečanost krunidbe održala se u Carskoj palači u Tokiju, a ona je označila i službeno stupanje na tron novog japanskog cara Naruhita. Na prijestolju je naslijedio svog oca Akihita, koji je prvi japanski car u više od dva stoljeća koji je abdicirao zbog starosti.

U Tokio su stigli uzvanici iz čitavog svijeta, a među njima i kraljica Letizia, koja je za ovu priliku izabrala predivnu svečanu haljinu španjolske dizajnerice Matilde Cano koja podsjeća na tradicionalni japanski stil odijevanja. Svjetlozelena haljina koja seže do poda bogato je ukrašena cvjetnim motivom, a Letizia ju je nadopunila širokim remenom također u svjetlozelenoj boji.

"Bombon" haljina kojom nas je kraljica Letizia potpuno iznenadila

Stajling dostojan svečanosti koja piše povijest španjolska kraljica upotpunila je luksuznim nakitom, ogrlicom, narukvicom i naušnicama te baršunastim ukrasom za kosu s potpisom Nane Golmar i torbicom u nježnoj ružičastoj nijansi modne kuće Carolina Herrera.

Kraljica Letizia u svečanoj haljini - 4
Kraljica Letizia na krunidbi novog japanskog cara Naruhita u Tokiju (Foto: Getty Images)