Renomirana hrvatska modna dizajnerica Kristina Burja, uz note vrsnih klasičnih glazbenica gudačkog kvarteta Vortex Strings, Trogiranima je priredila noć za pamćenje. Naime, u sklopu festivala klasične glazbe Opera Selecta, koji se već 14 godina tijekom ljeta održava u Trogiru, organizirana je modna revija kojom je Kristina Burja predstavila svoju uspješnu modnu priču.

Galerija Krie Design i gudački kvartet Vortex Strings priredili su spektakl u Trogiru - 7 Krie Design i gudački kvartet Vortex Strings priredili su spektakl u Trogiru - 5 Krie Design i gudački kvartet Vortex Strings priredili su spektakl u Trogiru - 11 +14 Krie Design i gudački kvartet Vortex Strings priredili su spektakl u Trogiru

Bio je ovo nastavak prošle godine započetog modnog dijela programa kojim organizatori žele popularizirati klasičnu glazbu. U tome su im ovog srpnja, uz Krié Design, pomogle sve popularnije glazbenice: violončelistica Ana Gjud, violinistice Ana Dražinić Peko i Ivana Duvnjak Akamatsu te violistica Ana Štefančić.

Krie Design i gudački kvartet Vortex Strings priredili su spektakl u Trogiru - 14 Krie Design predstavio je haljine, kombinezone te kaftane nosive u svakoj prilici (Foto: Joško Herceg)

Poznato je da modna dizajnerica Kristina Burja, već godinama bira predivne lokacije naše planete za promicanje održive mode i tako ukazuje na važnost očuvanja iste. Trogir je zbog svoje povijesti i ljepote bio savršena kulisa za reviju Kristine Burje nakon Rima, Milana, San Rema, pustinje Al Ain, Nevade, Dubaija, Los Angelesa, švicarskog San Gottarda i portugalske regije Algarve.

Krie Design i gudački kvartet Vortex Strings priredili su spektakl u Trogiru - 9 Trogir je zbog svoje povijesti i ljepote bio savršena kulisa za reviju Kristine Burje (Foto: Joško Herceg)

Prije nekoliko godina održala sam reviju na jedinstvenoj lokaciji, Augustovom forumu u Rimu, koji je inače zatvoren za javnost. Na monumentalnim stepenicama unutar foruma poznate klasike izvodila je filharmonija slavne milanske La Scale. U Trogiru sam ponovo doživjela sličnu atmosferu zahvaljujući nestvarnoj ljepoti Kneževog dvora i katedrale te glazbenoj kulisi odličnog kvarteta Vortex Strings.

Zaista jedinstven spoj umjetnosti na jednom mjestu., izjavila je Kristina Burja koja je ovom revijom, u sklopu festivala Opera Selecta, predstavila presjek najuspješnijih i fashionisticama omiljenih Krie Design kreacija od kojih su neke nastale prije više godina te su i dalje aktualne, što je u održivoj modi imperativ - stvarati bezvremenske, kvalitetne komade koji se nose godinama i na kraju nasljeđuju. Ovakav koncept revije omogućuje dizajnerici, ali i modnoj publici da razmisle o cijelom procesu razvoja jedne modne priče koja je kontinuirana, smislena cjelina s dubljom porukom.

Krie Design i gudački kvartet Vortex Strings priredili su spektakl u Trogiru - 12 Krie Design i gudački kvartet Vortex Strings priredili su spektakl u Trogiru (Foto: Joško Herceg)

Za Krie Design specifično je da su kolekcije prepoznatljive po statement detaljima te su monokromatske. Jake boje dodatno naglašavaju kreacije. Dizajnerica na taj način stavlja fokus na sami dizajn i kroj kako bi dobivenim siluetama i samom vještinom izrade pokazala svoj rad na najbolji način. Predstavljene su haljine, kombinezoni te kaftani nosivi u svakoj prilici.

Krie Design Krie Design: Nova kolekcija imena "Dare to wear" koja poziva na odlučnost u modi

Održana revija ujedno je i najava odlaska Kristine Burje na novo modno putovanje s internacionalnim projektom Green Fashion Weekom. Riječ je o projektu koji podupire održivi razvoj u modnoj industriji, a pod pokroviteljstvom je UN-a. Tako će Krie Design nakon Trogira svoje kreacije prezentirati u Rimu, Barceloni, Cannesu te Mallorci.

Krie Design i gudački kvartet Vortex Strings priredili su spektakl u Trogiru - 17 Za Krie Design specifično je da su kolekcije prepoznatljive po statement detaljima te su monokromatske (Foto: Joško Herceg)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju