Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Bez kvasca i bez brašna: Ukusni kruh čija priprema traje pet minuta

27-04-2020 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako i dalje tragate za brzinskim receptima za kruh bez kvasca, a istovremeno želite i neku verziju koja će biti zdravija od klasične, onda bi vam se recept koji donosimo u nastavku mogao svidjeti.

Radi se o kruhu bogatom proteinima koji može poslužiti i kao odlično predjelo, a prijat će vam i uz šalicu jogurta, bez ikakvih dodataka.

U trendu Elin Kostelić na premijeri kratkometražnog filma svog supruga Ivice Kotelića 'Freedom' - 3 Stajling za premijeru Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju Bebe Stigli podaci Jeste li iznenađeni? Ovo su najpopularnija imena za dječake i djevojčice u 2025. godini Jadranka Sloković uvijek besprijekorna Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus

Najbolji je dio ovoga kruha taj što vam priprema neće oduzeti niti pet minuta vremena, a za manje od sat vremena pred vama će biti ukusan zalogaj.

Slika nije dostupna Može i bez kvasca: Recept za brzi kruh s praškom za pecivo

Recept za irski kruh koji se radi bez dizanja - 1 Bez dizanja i bez kvasca: Recept za fini kruh koji se brzo priprema

Ovaj kruh svidjet će se i onima koji pokušavaju izgubiti pokoji kilogram, ali se nikako ne mogu odreći te namirnice.

Sastojci za kruh:

- 250 grama zobenih pahuljica
- 1 žličica praška za pecivo ili soda bikarbone
- 3 jaja
- 500 grama svježeg sira
- 1 žličica soli
- 4 žličice lanenih sjemenki
- 2 žlice maslinova ulja

Okruglice od kruha i sira Stari kruh kao zvijezda obroka: Recept za slasne okruglice od kruha i sira

Krumpir, tjestenina i kruh Uvijek siti: Tri ukusne zamjene za krumpir, tjesteninu i kruh

Priprema:

- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.

- Posudu za pečenje kruha prekrijte papirom za pečenje ili masnoćom po izboru.

- U posudi izmiješajte sve sastojke. Zobene pahuljice možete, ali i ne morate samljeti. Dovoljno je da koristite pahuljice sitnijeg tipa.

- Miješajte smjesu dok ne postane jednolika, a zatim je izlijte u posudu za pečenje i pecite 35 do 40 minuta.

- Kada je kruh pečen, prije posluživanja pričekajte da se ohladi.

Napomene: Lanene sjemenke ovom kruhu daju zdraviju notu, a vi umjesto njih možete dodati druge sjemenke po želji.

Također, u toplijim danima kruh čuvajte u hladnjaku zbog jaja. Tako će ostati svjež i nekoliko dana - ako vam toliko dugo izdrži.
 

Pročitaj još
Pročitaj još