Kada razmišljamo o tome kojom bojom bismo najbolje dočarali proljeće u domu, izbor bi svakako bila i žuta. Vedra, optimistična žuta budi pozitivne emocije, to je boja sunca, i zaista, kada smo okruženi žutim detaljima odmah smo bolje volje. I Jasna Babok iz mjesta Visoko kraj Varaždina proljeće je odlučila dočekati sa žutim detaljima kojima je ukrasila svoj lijepi dom.

Bio je to za mene jedan predivan dan... Igrom slučaja zapele su mi za oko žute ruže u trgovini. Budući da obožavam svijetle i sjajne boje i svako malo ih mijenjam u svom domu, ovaj put odlučila sam se za žutu boju koja naprosto zrači jednom pozitivnom energijom, otkriva Jasna Babok.

Kako bi ruže uklopila u dnevni boravak stavila ih je u ružičastu vazu, ali u njoj nisu toliko dolazile do izražaja pa ih je premjestila u bijelu gdje su se baš istaknule. Ali, kako kaže, nešto je falilo.

Budući da je dnevni boravak u sivo-bijelo-crnoj kombinaciji, trebala je neka živost, nešto da sve to podigne na jednu veću razinu. Tada sam se sjetila tamnožutih podmetača koji su čamili zaboravljeni na dnu ladice, a oni su tako lijepo, zajedno sa sivima, dali jednu prekrasnu kombinaciju boja, ispričala nam je Jasna.

Slika nije dostupna Za bolji osjećaj: Deset dokaza da su siva i žuta savršen par za uređenje doma

Slika nije dostupna Famozna! Kuća u Prelogu u kojoj su crna kuhinja i kupaonica glavne zvijezde

Dodala je i žute svijeće u staklenim svijećnjacima iz Müllera koje naprosto očaravaju na bijelome stolu. Crno-bijela zavjesa kupljena u online trgovini Posteljina.hr također je pripomogla tom dojmu. Ležerno prebačena žuta dekica i jastučić u žutoj boji samo su upotpunili čaroliju nadolazećeg proljeća.

Otkad znam za sebe obožavam boje, bila to crvena, zelena, siva ili crna, ovaj put me definitivno očarala žuta, zadovoljno će Jasna Babok iz Visokog kraj Varaždina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju