Kuću Dijane Gagro iz Mostara poželio bi svaki božićni film, a ova velika zaljubljenica u Božić ujedno je i velika zaljubljenica u dekoriranje i ukrašavanje interijera pa rezultat koji ostavlja bez daha nije mogao izostati. Božićno ukrašavanje za Dijanu je trenutak da se odmakne od rutine.

Galerija Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 12 Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 11 Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 13 +14 Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara

Prijatelji se oduševe kada vide moju kuću, ali su uvijek pitanja: 'Kako ti se da? Odakle ti toliki živci? Tko će ti to poslije sve skinuti?', itd. Što se tiče obitelji, oni ne sudjeluju u ukrašavanju jer i ne žele, a i ja to najviše volim raditi sama i u miru. Uvijek pričaju da je to previše, ali na kraju kad je gotovo, onda su zadovoljni. Ali je najinteresantnije da je mojim unucima prvih dana zanimljivo, a poslije se ponašaju kao da se to uvijek tu nalazilo i ništa ne diraju, govori Dijana Gagro iz Mostara, koja je prije pet godina otišla u mirovinu, nakon što je 42 godine radila kao privatnica.

Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 2 Raskošno okićena kuća Dijane Gagro iz Mostara (Foto: Privatne fotografije)

Prilikom uređenja kuće kupovala je namještaj neutralnih boja, a takve su boje i zidovi. Oduvijek je zaljubljenica u Božić i u ukrašavanje kuće. Ne čeka Badnjak da okiti borove, a ima ih dva, jer u njihovoj raskoši želi uživati što dulje. Voli tradicionalnu crveno-zlatno-zelenu kombinaciju jer prostoru daje toplinu, razigranost i nostalgiju, a voli i ružičasto-zlatnu kombinaciju pa je jedan dio kuće okitila u tim bojama.

Vrijeme koje utroši u ovakvo raskošno ukrašavanje kuće nikad nije ni mjerila jer to radi s uživanjem i kad dobije inspiraciju, pa makar to bilo i gluho doba noći.

Što se tiče inspiracije, nekad pogledam na Pinterestu, a i član sam dosta grupa na društvenim mrežama koje se bave uređenjem doma, ali sve to na kraju završi kako sam i zamislila. Kad imam slobodnog vremena posvetim se i svom hobiju, ukrašavanju kuglica i uskrsnih jaja, a bavim se i dekupaž tehnikom, otkriva Dijana.

Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 9 I svoju kuhinju Dijana Gagro iz Mostara uredila je u čarobnom božićnom ruhu (Foto: Privatne fotografije)

Kod kićenja bora najviše vremena oduzme joj nizanje i vezanje kuglica jer bor treba imati dosta guste grane da bi ih mogla svezati. Dosjetila se da sve praznine na boru popuni granama od starog bora, tako da sebi olakša i da kuglice budu lijepo složene. Kuglice niže na deblji ribarski konac ili na cvjećarsku žicu i tako dobije bor okićen s mnoštvom gusto nanizanih kuglica.

Za svoje božićne ukrase i dekoracije Dijana ima i posebnu prostoriju u kući od 20 četvornih metara u kojoj ih drže.

Sve ukrase slaže u male i velike prozirne plastične kutije s poklopcem te ih razvrstava po bojama, pa kad ih treba ponovno vaditi, zna gdje se što nalazi. U toj prostoriji ima i plakar u koji slaže figurice i sve stvari koje su lomljive, dok borove sprema u njihove kutije.

Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 11 Raskošno okićena kuća Dijane Gagro iz Mostara (Foto: Privatne fotografije)

Za mene je Božić najdraži blagdan. U te dane radujemo se Isusovom dolasku i to je prava bit Božića. Za mene je to i obiteljski blagdan i predstavlja mi najljepše vrijeme koje provodim s obitelji i bližnjima. Inače, a posebno u blagdansko vrijeme, trudim se pomoći potrebitima, koliko mogu da bi i oni mogli proslaviti Božić, kaže Dijana Gagro koja, iako u mirovini, i dalje radi te s kćeri vodi trgovinu odjećom Boutique Angel's Fashion u Mostaru koju je otvorila još 1981. godine.

Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 17 I svoju kuhinju Dijana Gagro iz Mostara uredila je u čarobnom božićnom ruhu (Foto: Privatne fotografije)

O njima se pričalo: 15 vaših stanova i kuća koji su nas oduševili u 2023. godini Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 6 Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 4 Dekorativni keramički tanjuri na zidu u kuhinji - 4 +11 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 7

Nema čega nema! Zagrepčanka Ines svoju je kuću pretvorila u nestvarnu božićnu fantaziju Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 4 Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 11 Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 5 +30 Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju