Kuhinje u obliku slova "u" smatraju se najfunkcionalnijima i općenito najboljim izborom, naravno ako vam oblik prostorije u kojoj je kuhinja to dopušta. S malim prostorima to će možda biti teže jer je potrebno imati dva metra prostora između suprotnih kuhinjskih jedinica, no ako možete, kuhinja tog oblika uvijek će biti najbolji izbor.

Galerija Kuhinje u obliku slova U - 6 Kuhinje u obliku slova U - 1 Kuhinje u obliku slova U - 2 +6 Kuhinje u obliku slova U

Ako možete imati malu kuhinju u obliku slova "u", dobro je znati da ona ne mora nužno biti ograničena s tri zida. Može se sastojati i od dvije stranice i jednog šanka za doručak – savršenog mjesta za ispijanje jutarnje kavice i pripremanje za početak dana.

Kuhinje u obliku slova U - 8 Kuhinja u obliku slova U uvijek je najbolje rješenje (Foto: Living4media)

Osim što je vrlo funkcionalna te omogućava nesmetano kretanje, kuhinja tog oblika, ako je dovoljno velika, ima i mogućnost postavljanja kuhinjskog otoka koji će biti točka na i u stvaranju vaše kuhinje iz snova.

Kuhinje u obliku slova U - 5 Kuhinje u obliku slova U smatraju se najfunkcionalnijima (Foto: Living4media)

Također, svakako iskoristite mogućnosti koje pruža dobra rasvjeta, naročito ako je vaša kuhinja u obliku slova "u" mala jer će dobra količina svjetlosti vizualno povećati prostor, a istovremeno stvoriti ugodnu atmosferu.

Moderne kuhinje za manje i veće stanove i kuće - 10 Savršene? Deset modernih kuhinja za manje i veće stanove i kuće

Vintage kuhinje koje pobjeđuju sve trendove - 4 Volimo i moderne, ali... Deset vintage kuhinja koje pobjeđuju sve trendove

U fotogaleriji na početku teksta razgledajte deset kuhinja upravo takvog oblika, možda vas inspiriraju da i u vlastitom domu uredite takav kuhinjski prostor, koji se smatra najboljim rješenjem za svaki dom.

Kuhinje u obliku slova U - 7 Kuhinja u obliku slova U uvijek izgleda atraktivno (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju