Istraživanja su pokazala da ležanje u kadi ispunjenoj toplom pjenušavom vodom opušta mišiće, smanjuje razine stresa i čini nas sretnijima.

Galerija Kupaonice s kadama - 11 Kupaonice s kadama - 10 Kupaonice s kadama - 9 +11 Kupaonice s kadama - 15

Opuštanje u pjenušavoj kupki nakon napornog radnog dana jedno je od onih životnih zadovoljstva za koje ne morate izdvojiti puno novca – uz pretpostavku da već imate kadu u svojoj kupaonici.

Nemojte nas krivo shvatiti – tuširanje je zakon – brzo je i praktično rješenje za održavanje higijene, a pogotovo u jutarnjim satima kada se želite brzo spremiti za posao. No ako želite dubinski uživati, prepustite se opuštajućoj kupki u kadi.

Na tržištu možete naći mnogobrojne proizvode za opuštajuću kupku, sjajnu kombinaciju možete smućkati i kod kuće od sastojaka koje već imate u kupaoničkom ormariću. Pomiješajte nešto gela za tuširanje ili tekućeg sapuna u toploj vodi s malo soli za kupanje ili ulijte par kapi omiljenog eteričnog ulja – npr. ulje lavande i prepustite se uživanju u svojoj kupaonici.

Kupaonice s kadama - 6 Kupaonica koja odiše luksuzom i profinjenošću (Foto: Living4media)

Ako tek planirate kupiti kadu, imajte na umu da možete pronaći kade za razne ukuse i stilove uređenja. Dostupne su kade u nekoliko oblika, veličina i dubine napravljene od plastike, emajliranog čelika pa sve do lijevanog željeza.

Prije nego što se odlučite za kupovinu kade svakako dobro izmjerite prostor u koji ju planirate staviti, veličinu ulaznih vrata, ali i mjesto gdje se nalazi odvod.

Petra iz Varaždina preuredila je svoju kupaonicu od tri kvadrata u koju je stao i walk-in tuš Petra Tarodi iz Varaždina preuredila je svoj stan, a najdraža prostorija joj je nova kupaonica - 1 Petra Tarodi iz Varaždina preuredila je svoj stan, a najdraža prostorija joj je nova kupaonica - 9 Petra Tarodi iz Varaždina preuredila je svoj stan, a najdraža prostorija joj je nova kupaonica - 10 +8 Petra Tarodi iz Varaždina preuredila je svoj stan, a najdraža prostorija joj je nova kupaonica - 18

Kupaonica Gabrijele iz Siska s terrazzo pločicama i crnim radijatorom mnoge je oduševila Gabrijela Vidaković iz Siska uredila je svoju kupaonicu u kombinaciji terrazzo pločica i drveta - 6 Gabrijela Vidaković iz Siska uredila je svoju kupaonicu u kombinaciji terrazzo pločica i drveta - 2 Gabrijela Vidaković iz Siska uredila je svoju kupaonicu u kombinaciji terrazzo pločica i drveta - 3 +4 Gabrijela Vidaković iz Siska uredila je svoju kupaonicu u kombinaciji terrazzo pločica i drveta - 8

Nemojte se bojati ući u praznu kadu i „isprobati“ je prije nego što je kupaite i u nju ulijte vodu. U njoj biste se trebali osjećati potpuno sigurno i ugodno.

Inspiraciju za kupovinu kade pronađite u našoj fotogaleriji na početku teksta, ili jednostavno odmorite oči na prizorima ovih divnih kupaonica.

Kupaonice s kadama - 9 Neka kupoanica odražava vaš stil (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju