Pjevačica i poduzetnica Lana Jurčević iskoristila je svoj Instagram profil i blog kako bi progovorila o važnoj temi mentalnog zdravlja.

Sa svojim pratiteljima podijelila je informaciju kako su joj anksioznost i napadaji panike, nažalost, nešto jako poznato.

S vremenom sam naučila kako to snagom svog uma pretvoriti u nešto pozitivno, kreativno i vidjeti kao priliku za promjene i napredak… Sve više odvajam vrijeme za sebe i trudim se ne scrollati po mobitelu do zadnjeg momenta pred spavanje, a sve što je toksično režem van iz života.

Ja sam “manijak” koji voli da mu je dan do zadnje sekunde ispunjen, još sam k tome užasno detaljna i “overthinker” i sama si postavljam visoke ciljeve, ali kad shvatiš da uspjeh nije biti samo uspješan u poslu, već imati balans svakog segmenta života, e to je uspjeh.

Da li mi se i danas dogodi da mi srce lupa 120 u minuti iz “čistog mira”? Da, ali to vidim kao crvenu boju na semaforu i istog momenta znam da moram usporiti. Jasnije sad čitam “sve znakove” na putu, napisala je Lana na blogu kojeg u cijelosti možete pročitati OVDJE.

U četvrtak je Lana sudjelovala na konferenciji "Žene u biznisu" koja joj je, kako je napisala, bila još jedna potvrda da mora zapeti još jače kada su u pitanju neke teme.

Ne samo temu osnaživanja žena na poslovnom i privatnom planu, već nešto još i važnije: briga o onom što je u nama, naše mentalno zdravlje, napisala je Lana i dodala kako se dobro zna da su poslovnjacima anksioznost i napadaji panike nešto vrlo poznato. Zato se ovom temom planira baviti i u budućnosti.

Inače, jedna od ključnih stvari kod borbe s anskioznošću su promjene u načinu razmišljanja i ponašanja. Svaki pojedinac mora raditi na promjeni, odnosno pronaći alate koji će mu olakšati svakodnevnicu.

Na naše raspoloženje utječu razni faktori. Tako je bitna stavka za mentalno zdravlje ljubav prema samom sebi, a jedan od čimbenika koji utječe na naše raspoloženje je i naš izgled.

Stvari poput njege kože, tjelovježbe i prehrane bogate hranjivim tvarima mogu nam pomoći da se osjećamo zdravije i sretnije. Briga o sebi nije taština. Briga o sebi, unutarnja i vanjska dovodi do toga da se osjećamo bolje i psihički i fizički.

Slika nije dostupna Moguće je: Pet jednostavnih poteza mogu smanjiti anksioznost

Slika nije dostupna Svima nam treba pomoć: Kako smiriti um u ekstremno stresnim situacijama?

Spomenuta briga o sebi uključuje i nošenje odjeće u kojoj se osjećamo dobro i ugodno. Lijepa odjeća može kod osobe izazvati osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. Boje su također jedan od faktora koji može utjecati na raspoloženje. Istraživanja su pokazala da sklonost crnoj boji znači da osoba sebe shvaća vrlo ozbiljno.

Na tom tragu, efektno crno odijelo, sastavljano od sakoa dužeg kroja i zvonolikih hlača s izrezom na dnu nogavica, bilo je sjajan odabir za slanje ozbiljne i moćne poruke Lane Jurčević okupljenima na konferenciji, a to je poruka da imamo samo sebe i o sebi moramo brinuti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju