Sastojci:
½ kg krumpira
125 grama margarina
100 grama šećera u prahu
1 vanilin šećer
150 grama mljevenih oraha
1-2 žlice ruma
50 grama čokolade za kuhanje
vrhnje za šlag (po želji za ukrašavanje)
Priprema:
1. Skuhajte krumpir u kori, očistite ga i napravite od njega gladak pire. Pažljivo miješajte gnječalicom za krumpir ili kućanskim mikserom da ne dobijete ljepilo od krumpira ili kašicu za bebe.
>> Kremasti pire: 5 kuharskih tajni za omiljeni prilog od krumpira
2. U smjesu umiješajte mljevene orahe, šećer u prahu, vanilin šećer, rum i margarin. Najbolje bi bilo da margarin bude mekan (sa sobne temperature) kako biste ga lakše umiješali u toplu smjesu od krumpira.
3. Pireu dodajte rastopljenu čokoladu za kuhanje. Pazite da čokolada nije prevruća, kako ne bi 'razvodnila' pire.
4. Smjesu stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stisne.
5. Pire poslužite sa tučenim vrhnjem za šlag i komadićima čokolade. Dobar tek!
SAVJET PLUS:
Ovaj recept možete iskoristiti i za izradu lažnih kestenovih kocki. Udvostručite sastojke, podijelite smjesu na dva dijela: u jednu stavite rastopljenu čokoladu (drugu ostavite bez) pa složite obje smjese u kalup za torte s pomičnim stranicama jednu preko druge. Preko ohlađene smjese stavite vrhnje za šlag i čokoladu.