Iza naziva "crème de marrons" krije se tradicionalan francuski namaz od kestena, koji jednostavno morate isprobati ako ste ljubitelj ovog ukusnog jesenskog ploda. Možete njime puniti palačinke, klasično ga namazati na šnitu kruha, koristiti kao nadjev za kolače ili jednostavno uroniti žlicom u staklenku i jesti ga samog.

SASTOJCI ZA NAMAZ OD KESTENA:

- 1 kg neoljuštenih kestena
- 250 ml vode
- 250 g šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
- prstohvat soli

Torta od kestena Kremasta fantazija od kestena: Recept za tortu koja oduševljava na prvi zalogaj

Torta od kesten pirea i čokolade Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna

PRIPREMA NAMAZA OD KESTENA:

1. Prvo ispecite kestene po ovom receptu, a zatim ih ogulite.

2. Prebacite ih u posudu, prelijte s 2-3 prsta vode, pustite da zakipe i kuhajte 15-tak minuta na laganoj vatri povremeno miješajući. U drugoj posudi pomiješajte šećer i vodu te kuhajte na laganoj vatri dok se šećer u potpunosti ne otopi.

3. Kestene ocijedite, stavite u blender, dodajte četvrtinu šećernog sirupa i izblendajte. Možete koristiti i štapni mikser. Sada dobiveni pire prebacite u zdjelu s ostatkom šećernog sirupa, dodajte sol i ekstrakt vanilije te kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, sve dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre, pustite da se ohladi, spremite u staklenku i držite u hladnjaku.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju