Iza naziva "crème de marrons" krije se tradicionalan francuski namaz od kestena, koji jednostavno morate isprobati ako ste ljubitelj ovog ukusnog jesenskog ploda. Možete njime puniti palačinke, klasično ga namazati na šnitu kruha, koristiti kao nadjev za kolače ili jednostavno uroniti žlicom u staklenku i jesti ga samog.

 

Sastojci za namaz od kestena:

  • 1 kg neoljuštenih kestena
  • 250 ml vode
  • 250 g šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
  • prstohvat soli

Priprema namaza od kestena:

  1. Prvo ispecite kestene po ovom receptu, a zatim ih ogulite.
  2. Prebacite ih u posudu, prelijte s 2-3 prsta vode, pustite da zakipe i kuhajte 15-tak minuta na laganoj vatri povremeno miješajući. U drugoj posudi pomiješajte šećer i vodu te kuhajte na laganoj vatri dok se šećer u potpunosti ne otopi.
  3. Kestene ocijedite, stavite u blender, dodajte četvrtinu šećernog sirupa i izblendajte. Možete koristiti i štapni mikser. Sada dobiveni pire prebacite u zdjelu s ostatkom šećernog sirupa, dodajte sol i ekstrakt vanilije te kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, sve dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre, pustite da se ohladi, spremite u staklenku i držite u hladnjaku.
  4. Namaz od kestena Namaz od kestena (Foto: Stockfood)

Inspirirajte se i ostalim receptima s kestenom:

Kesteni Pet razloga zbog kojih je kesten kralj jeseni Bakine šape s kestenom Bakine šape s okusom jeseni: Jednostavan recept za kolačiće koji podsjećaju na djetinjstvo Tiramisu s kestenom Tiramisu s kestenom: Isprobajte jesensku verziju omiljenog kremastog deserta Torta od kestena i čokolade Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna Torta s kesten-pireom Tako lako! Napravite finu tortu od palačinki i kesten-pirea

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju