LED maske već godinama imaju svoje mjesto u kozmetičkim salonima i dermatološkim ordinacijama, ali već su neko vrijeme i prizor koji viđamo na društvenim mrežama u drukčijem, kućnom okruženju.

Galerija Žena koristi LED masku za lice Rio Facelite Antiage LED maska za lice, 255,29 eura Solaris Labs NY How to Glow 4 Colour LED Face Mask, 158,07 eura +3 FAQ 201 LED maska za lice, 539,59 eura

LED maske postale su dio kućne opreme za njegu kože, a popularizirale su ih, između ostalih, slavne osobe među kojima su Victoria Beckham, January Jones, pripadnice klana Kardashian-Jenner...

LED maske su visokotehnološki alat neobičnog dizajna. Njihovo je korištenje bezbolno, bez opasnosti od opeklina.

Francuski Vogue odučio je svojedobno provjeriti je li entuzijazam koji se stvorio oko tih maski opravdan pa su pronašli odgovore na ključna pitanja koje prenosimo u nastavku.

Kako rade LED maske?

Utemeljene na principima svjetlosne terapije, LED maske emitiraju valove i koriste provjerene valne duljine svjetlosti i tako sukcesivno prodiru u slojeve kože te pospješuju regeneraciju stanica, usporavaju proces starenja kože te vraćaju koži svu njezinu gipkost.

LED maska može širiti valove različitih duljina, a tu su i različite boje svjetlosti. Svaka boja odgovara točno određenoj valnoj duljini s većim ili manjim prodiranjem u kožu.

Što rade boje?

Crveno svjetlo ima svojstvo protiv starenja jer aktivira proizvodnju kolagena.

Žuto svjetlo tu je da vrati blistavost tenu.

Plavo svjetlo idealno je za kožu koja pati od akni i/ili drugih nesavršenosti.

LED-ice su, pored navedenog, izvrstan način za poboljšanje rezultata kozmetičkih proizvoda.

Kako koristiti LED masku u rutini kože?

Prema preporukama stručnjaka, nije potrebno svakodnevno korištenje za postizanje rezultata.

Dermatolog François Michel za Vogue je objasnio kako je bitno znati razumno opteretiti kožu jer ćemo inače zasititi njezine kapacitete za obnavljanje, uz rizik suprotnog učinka. Zato preporučuje četiri sesije tjedno tijekom dva mjeseca, nakon kojih je dobro uzeti pauzu.

Ako se odlučite za kupovinu maske, informirajte se o proizvodu. Na tržištu je cijeli niz opcija, a mi smo nekoliko i nama dostupnih izdvojili u galeriji na početku teksta.

Na kraju, u obzir je dobro uzeti i potencijalne nedostatke terapije LED svjetlom. Osim što može biti skupa, rezultati nisu zajamčeni. Osim toga, ako uzimate određene lijekove ili imate aktivni kožni poremećaj, obvezno razgovarajte s dermatologom kako biste provjerili je li terapija LED svjetlom uopće dobra opcija za vas.

Devet krema i jedan serum za lice koji rade sve da umanje bore i uspore starenje kože Germaine de Capuccini Supreme Definition krema za lice, 63,71 eura Afrodita Cosmetics karotin regenerativna krema, 12,99 eura Uchka Rich Cream, 60 eura +7 Immortella hidratantna anti-age krema za poticanje kolagena, 12 eura

Kemijski i enzimski pilinzi za lice: 10 opcija za svježu, blistavu i zaglađenu kožu Lice Losion Biologique Recherche P50 Daytox Enzimski piling za kožu, 9,65 eura +8 The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, 10,69 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju