Mnogi glumci karijeru započnu uz titulu nečijeg nasljednika. Ponekad se usporedbe svode isključivo na fizički izgled, a ponekad su povezane i s razinom talenta, putanjom karijere i odabirom uloga.

Galerija Cary Grant i George Clooney Paul Newman i Sam Heughan Laurence Olivier i Daniel Day-Lewis +5 Marlon Brando i Tom Hardy

Od trenutka kad se pojavio na sceni, Brada Pitta pratile su usporedbe s legendarnim Robertom Redfordom. Nikad se nije branio od njih. Dapače, laskale su mu, a kako i ne bi kad je Redford jedan od najljepših i najboljih glumaca svoje generacije.

Robert Redford i Brad Pitt Robert Redford i Brad Pitt (Foto: Guliver Images)

Ne samo da usporedbe nisu smetale ni Redfordu, nego mu je zbog njih dao ulogu u svom filmu River Runs Through It iz 1992. koji je režirao. Priznao je kako je prepoznao dio sebe u mladom Bradu.

To je bio lik koji bih ja igrao da sam bio mlađi. Osjećao sam da trebamo nekoga tko djeluje kao zlatni dečko, ali na kraju otkrijemo manu koja ga je vodila prema njegovu padu. Brad je imao 'ono nešto'. Kada sam ga prvi put sreo, rekao sam da će uspjeti, kazao je Redford.

Brad Pitt u filmu Brad Pitt u filmu (Foto: Guliver Images)

I bio je u pravu. Brad je u međuvremenu postao jedna od najvećih holivudskih zvijezda, a 2001. godine napokon je dijelio ekran s Redfordom u akcijskom trileru Spy Game redatelja Tonyja Scotta.

Baš kao što se nitko nikad nije mogao dogovoriti oko toga tko je od njih dvojice bolji glumac, tako nismo dobili odgovor ni na pitanje tko je zgodniji. 

Brad Pitt i Robert Redford u filmu Brad Pitt i Robert Redford u filmu (Foto: Profimedia)

Ovaj put odabir prepuštamo vama. Osim Roberta i Brada, donosimo vam još četiri legendarna glumca i njihove nasljednike, a vi nam u anketi recite koji je, po vašem mišljenju, zgodniji.

1. Cary Grant i George Clooney

Cary Grant i George Clooney Cary Grant i George Clooney (Foto: Guliver Images/AFP/Profimedia)

Između Caryja Granta i Georgea Clooneyja biram...

glasova:

2. Paul Newman i Sam Heughan

Paul Newman i Sam Heughan Paul Newman i Sam Heughan (Foto: Guliver Images/AFP/Profimedia)

Između Paula Newmana i Sama Heughana biram...

glasova:

3. Laurence Olivier i Daniel Day-Lewis

Laurence Olivier i Daniel Day-Lewis Laurence Olivier i Daniel Day-Lewis (Foto: Guliver Images/AFP/Profimedia)

U dvoboju titana Oliviera i Day-Lewisa, moj glas uvijek ide...

glasova:

4. Marlon Brando i Tom Hardy

Marlon Brando i Tom Hardy Marlon Brando i Tom Hardy (Foto: Profimedia)

I Marlon Brando i Tom Hardy su privlačni, ali bolji mi je...

glasova:

5. Robert Redford i Brad Pitt

Robert Redford i Brad Pitt Robert Redford i Brad Pitt (Foto: Guliver Images/AFP/Profimedia)

U borbi između Redforda i Pitta, titula zgodnijeg pripada...

glasova:

Pet zgodnih sinova slavnih Hrvata koji su krenuli tatinim stopama Filip Vidović sin je pokojnog glumca Ivice Vidovića Lovro Juraga sin je glumca Slavka Jurage Zvonimir Bebek sin je slavnog Željka Bebeka +1 Toma Medvešek sin je glumca Svena Medvešeka

Sedam hrvatskih glumaca koji stare poput dobrog vina Janko Popović Volarić stari poput dobrog vina Slavko Sobin s godinama je sve zgodniji Alen Liverić +3 Miljenik žena Filip Juričić

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju