Žene su poznate po tome da mogu raditi više stvari odjednom, ali za iskazivanje te vještine treba naći pravo mjesto, a to nije automobil. Istraživanje je pokazalo kako je razlog gotovo pola milijuna prometnih nesreća u samo godinu dana šminkanje za volanom.

Muškarci se često šale na račun vožnje ljepšeg spola i optužuju kako su žene odgovorne za brojne prometne nesreće iako je dokazano da su nesreće koje su uzrokovali muškarci brojnije i uvijek s težim posljedicama.

Razlog brojnim prometnim nesrećama koje uzrokuju žene nije vožnja u pijanom, već u našminkanom stanju. Naime, žene često koriste vrijeme koje provode u automobilu z ananošenje šminke te postaju opasnost na cesti.

Gotovo pola milijuna prometnih nesreća u samo jednoj godini u Velikoj Britaniji izazvale su djevojke koje u jednoj ruci držale maskaru dok su drugom pridržavale volan, dakle one koje se šminkaju i voze.

Unatoč upozorenjima i dalje na cesti možemo vidjeti ženu koja se na putu za posao između semafora uspije našminkati.
Istraživanje koje je provedeno na 4.000 vozačica u dobi između 17 i 21 godine, pokazalo je da je čak 27 posto žena uzrokovalo sudar upravo zbog nepažnje i šminkanja.

Dijeta smanjuje sposobnosti za vožnju

'Svi smo zauzeti i živimo vrlo brzo, ali vožnja zahtjeva našu punu pozornost zbog sigurnosti nas i ostalih sudionika u prometu. Žene su poznate po tome da mogu obavljati više stvari odjednom, ali auto je mjesto u kojoj je vožnja jedina stvar koju treba raditi!', rekao je Sian Lewis, direktor tvrtke Diamond koja je provela istraživanje o sigurnosti u prometu.

Zato se našminkajte prije nego sjednete za volan vašeg automobila i obratite pozornost na promet.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju