Imate li poteškoća s nanošenjem krema za samotamnjenje? Pobrinite se da sredstva za tamnjenje koristite pravilno.

1. Kod nanošenja kreme za samotamnjenje izbjegavajte kružne pokrete. 

2. Dodatna ruka 

Kako bi izgledalo prirodno, kremu morate nanijeti ravnomjerno na sve predjele svog tijela. Budete li sami pokušali namazati leđa, može se brzo dogoditi da će krema biti neravnomjerno raspoređena. Stoga zamolite nekoga da vam namaže leđa. 

3. Piling 

Piling uklanja odumrle stanice s kože pa se stoga krema ravnomjernije upija. Najjednostavnija je upotreba piling krpice. Piling napravite ravnomjerno po cijelom tijelu, a najveću pozornost posvetite koljenima i laktovima jer na njima ima najviše otvrdnule kože. Rezultat je vidljiv dva sata nakon nanošenja kreme za samotamnjenje. Boja ostaje od tri do sedam dana. 

4. Manjak vremena 

Prije korištenja kreme za samotamnjenje morate rezervirati kuponicu na dulje vrijeme. Budete li nestrpljivi ili vam se bude žurilo, kremu ćete nanijeti neravnomjerno i javit će se mrlje na koži. Kremu za samotamnjenje nanesite na svaki dio tijela posebno. 

5. Znojenje 

Prije nanošenja kreme koža mora biti potpuno suha. Samo na najisušenije dijelove tijela kao što su koljena i laktovi namažite tanak sloj nemasne kreme za tijelo. Tijekom nanošenja i dva sata nakon nanošenja izbjegavajte pretjerano znojenje. Rub vlasišta i obrve nakon nanosa pažljivo obrišite vatom. 

6. Dosadni dlanovi 

Kako ne bi došlo do potamnjelih dlanova, prije nanošenja dlanove namažite hidratantnim mlijekom i odmah nakon nanošenja operite dlanove sapunom ili napravite piling. Kremu možete nanijeti i kirurškim rukavicama. Gornji dio dlanova potamnite tako da kremu za samotamnjenje nanesete vatom za skidanje šminke ili je razmažete trljanjem gornjih dijelova dlanova međusobno. 

7. Nepredvidljivi kiksevi 

Na određenim dijelovima tijela krema djeluje snažnije. To ne možete unaprijed predvidjeti. Na takve predjele sljedeći put najprije nanesite hidratantno mlijeko ili na ostale dijelove tijela kremu za samotamnjenje nanesite dvaput zaredom u razdoblju od dva sata. 

Budite posebno pažljivi da vam krema na uđe među prste ili na kožicu uz nokat. Odande se, naime, jako teško uklanja.
Ako vam samotamnjenje ne pođe po planu, umjetni ten najlakše ćete ukloniti češćim tuširanjem, pilingom i korištenjem proizvoda s hidroksi-kiselinama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju