Kraljica ljeta, osvježavajuća i sočna lubenica mnogima je omiljeno voće kada je vruće. Uz jedan dodatak koji sigurno imate u kuhinji lubenica će postati još sočnija i ukusnija.

Fina lubenica ljeti donosi veliko osvježenje, a volimo je i zato što hidratizira organizam. Kad god vam je potrebna niskokalorična okrepa, najbolje što možete napraviti jest posegnuti za lubenicom koju ste rashladili u hladnjaku.

Uz jedan neočekivani dodatak lubenica će postati još ukusnija i sočnija: narezane komade lubenice jednostavno začinite s malo soli.

Možda vam zvuči čudno soliti vodenastu voćku kao što je lubenica, ali sjetite se klasične talijanske kombinacije dviju namirnica koje idu savršeno jedna s drugom – slani pršut i dinja.

Džin-tonik s lubenicom Ljetna verzija: Recept za džin-tonik s lubenicom

Osim što će lubenici dati neodoljivi slatkasto-slani okus, sol će zapravo dodatno naglasiti slatkoću lubenice, zbog koje ćete voćnu kraljica ljeta još više zavoljeti.

Ljetna salata s lubenicom Lagana, a zasitna: Ljetna salata s lubenicom i sirom koja može zamijeniti ručak

Postupak za pripremu cheesecakea s lubenicom i dinjom - 1 Cheesecake s lubenicom i dinjom: Recept za božanstveno lagani kolač koji se topi u ustima

Lubenica nije jedina namirnica čiji se okus pojačava dodavanjem soli – i biljne čajeve preporučljivo je začiniti s malo soli.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju