Tijekom cijele godine važno je piti puno vode, a posebno tijekom ljeta. Naravno, osim vodom povremeno se volimo osvježiti i nekim finim koktelom. Na vrhu popisa najpopularnijih koktela kod nas je i dalje džin-tonik, a danas vam donosimo recept za varijantu sa sokom od lubenice.

 

Sastojci za džin-tonik s lubenicom:

  • 1200 grama lubenice očišćene od koštica
  • 100 ml soka od limete
  • 250 ml džina
  •  tonik
  • 2 jušne žlice sirupa od agave
  • malo listića svježe mente
  • led

Priprema džin-tonika s lubenicom:

  1. Odstranite koštice iz lubenice, narežite je na kocke i zatim ubacite u blender. Kada ste dobro izblendali lubenicu, procijedite je kroz cjediljku ili tanku gazu kako biste odstranili pjenu koja će se stvoriti i na kraju dobili čisti sok od lubenice.
  2. Sok zatim ulijte u vrč pa mu dodajte sirup od agave, sok od limete i mentu te sve dobro promiješajte žlicom. Na kraju dodajte džin i opet promiješajte.
  3. Prije posluživanja u čaše ubacite led, zatim ulijte mješavinu džina i soka od lubenice te na kraju u svaku čašu ulijte i tonik.

Živjeli!

Inspirirajte se ostalim verzijama za džin-tonik:

Džin-tonik Horoskop: Koja je varijanta džin-tonika najbolja za svaki znak? Recept za džin-tonik sa šumskim voćem Džin-tonik u verziji koju se itekako isplati probati Džin-tonik s jagodama Iskoristite sezonu jagoda i napravite ružičasti džin-tonik baš fina okusa Džin tonik s kavom Džin-tonik s kavom savršen je koktel za kraj radnog tjedna Ljubičasti džin-tonik Napravite ljubičasti džin-tonik koji će vas osvojiti i okusom i izgledom Slika nije dostupna Mmm, to se mora probati: Recept za osvježavajući džin-tonik s breskvom Džin-tonik s malinama Džin-tonik s malinama: Osvježavajući koktel stvoren za druženje s prijateljicama

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju