Ovaj vikend, 19. i 20. studenog, u predvorju Velike dvorane Doma sportova u Zagrebu, održat će se Međunarodna izložba mačaka u organizaciji Kluba Ljubitelja Mačaka „Felis Croatia“ (KMFC), trenutno najvećeg felinološkog kluba u Hrvatskoj po broju aktivnih uzgajivača pasminskih mačaka. KMFC je član svjetske felinološke asocijacije, World Cat Federation (WCF).

PR PR Foto: PR

Uz mnogobrojne pasmine mačaka, bit će prilike upoznati Lykoi pasminu, tzv. „mačku-vukodlaka“. Riječ je o jednoj od najneobičnijih pasmina mačaka s prirodnom mutacijom gena koji joj daje specifičnost izgleda dlake i krzna.

Posjetitelji će tijekom izložbe imati priliku vidjeti mnogobrojne pasmine mačaka. Uz uobičajene izložbene pasmine, bit će i relativno rijetke pasmine poput Singapurske mačke, Cashmere mačke (dugodlaka bengalska mačka) ili Kurilskog bobtaila.

Na WCF izložbama održavaju se i tzv. „Ringovi“. U zasebnim se ringovima uspoređuju svi mačići, sve odrasle mačke kao i svi kastrati, a sudac bira i rangira najboljih deset. Ringovi su posjetiteljima vrlo interesantni i edukativni. Ring će se mačića održati oba dana u 11:00 sati, ring kastrata će biti u 12:15 sati, a veliki će ring za odrasle mačke započeti u 14:00 sati.

PR PR Foto: PR

Vrhunac izložbe oba dana bit će od 16:30 sati, kada će započeti „Best in Show“, izbor najbolje od najboljih mačaka.

Za sve posjetitelje izložba će oba dana biti otvorena od 10:00 do 18:00 sati.

Cijena ulaznica za odrasle iznosi 20 kn, a za djecu mlađu od 12 godina 10 kn.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju