Ove zime, 23. siječnja, u kina stižu Male žene, bezvremenska priča o četiri mlade žene koje se bore za vlastiti put.

Galerija Scena iz filma \'Male žene\' - 2 Scena iz filma \'Male žene\' - 3 Scena iz filma \'Male žene\' - 1 +4 Scena iz filma \'Male žene\' - 8

Film je temeljen na istoimenom romanu spisateljice Louise May Alcott, koja se upravo tom knjigom i proslavila.

Pod redateljskom palicom Grete Gerwig (Lady Bird) na veliko platno dolazi nešto drugačija verzija poznate priče koja će nam ove zime grijati srca.

Osim pričom, film oduševljava i bogatim kostimima u kojima su zablistale glavne glumice.

Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March upoznajemo još kao djevojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee, moralnim stupom obitelji, dok je njihov otac otišao dati svoj doprinos američkom Građanskom ratu.

Vrijednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratit će ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mjesto pod suncem.

Slika nije dostupna "Male žene": Jedna od najvažnijih ženskih knjiga svih vremena koja spaja generacije

Uloge Jo, Amy, Meg i Beth tumače Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson i Eliza Scanlen, majku March utjelovila je Laura Dern, u ulozi tetke oskarovka je Meryl Streep, a glavnu mušku ulogu ostvario je Timothée Chalamet.

Film je nominiran u čak šest kategorija za Oscara, u dvije kategorije za Zlatni globus te pet kategorija za nagrade BAFTA (svojevrsna britanska verzija Oscara).

Scena iz filma \'Male žene\' - 4 Film 'Male žene' nominiran je u čak šest kategorija za Oscara (Foto: PR)

Priča o malim ženama, voljenim sestrama koje su odlučne živjeti život prema vlastitim uvjetima, mnogima je obilježila mladost i djetinjstvo.

Ugledni The Guardian 2013. godine proglasio ju je jednom od najvažnijih ženskih knjiga svih vremena. Male žene spajaju generacije i bude ljubav. Priča je to prilagođena i malima i velikima, sa snažnom porukom svim djevojčicama kako mogu biti sve ono što žele.

Scena iz filma \'Male žene\' - 3 Male žene je priča o četiri mlade žene koje se bore za vlastiti put (Foto: PR)

DIJELIMO ULAZNICE!

Ako i vi želite uživati u ovoj priči, imamo dobru vijest - dijelimo 5x2 ulaznice za projekciju filma u Splitu i Zagrebu, a jedna dobitnica, ona s najkreativnijim odgovorom, dobit će i istoimenu knjigu.

Za sudjelovanje u natječaju potrebno je od 21. siječnja do 24. siječnja 2020. poslati odgovor na pitanje "Koja je žena vas najviše inspirirala u životu i zašto?" na e-mail zadovoljna@novatv.hr sa svojim podacima (ime i prezime, kontakt mobitel) i gradom u kojem želite gledati film (Cineplexx City Center one East Zagreb ili Split), najkasnije do 24. 1. 2020. u 18 sati.

U naslovu e-maila navedite naslov – natječaj ''Male žene''.

Stručni žiri, sastavljen od predstavnika uredništva Zadovoljna.hr, 24. 1. 2020. odabrat će pet najkreativnijih odgovora koji osvajaju poklone.

Kako je već navedeno, poklon za pet najkreativnijih dobitnika jesu po dvije ulaznice za projekciju filma Male žene u Cineplexx kinima u Zagrebu ili Splitu.

Dobitnice će biti objavljene na našem portalu najkasnije 27. 1. 2020. godine, a sa svakom od njih ćemo i kontaktirati vezano za preuzimanje nagrade.

Dobitnice ulaznica su: Petra Kudrić, Tomislava Milić, Monika Beinrauh, Željka Dovijanić i Karla Ruk.

Dobitnicama čestitamo, a svim ostalima želimo više sreće drugi put.

Detaljna pravila natječaja pročitajte OVDJE.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju