Preuređujete stan ili ste u potrazi za posebnim ukrasom koja neće zauzeti puno mjesta u vašem domu, ali će ga itekako "podići"? Ako želite da taj ukras bude i funkcionalan, onda ćete kod "MaRec by Marine" naći baš ono što želite

Iza imena "MaRec by Marina" krije se Zagrepčanka Marina Ribičić Omerza iz čijih ruku nastaju ljupki zapetljani jastuci koji mogu poslužiti u različite svrhe. "Zapetljance" radi u nekoliko veličina pa tako mogu imati funkciju dekorativnog jastučića, podmetača za glavu dok gledate TV, taburea na koji će se sjesti vaši gosti,...

Zagrepčanka Marina Ribičić Omerza izrađuje jastuke i taburee od recikliranog materijala

Jastučići su fino mekani, poput plišanaca, a izrada velikog jastuka, odnosno taburea traje jedan cijeli dan. Prvo se napravi zmija ispunjena silikonom, za najmanji jastuk zmija je dugačka 6 metara, a za najveći i do 12 metara te promjera 30 centimetara, koje zatim zapetljam, opisuje 50-godišnja kreativka u čijim jastucima možete i držati stvari.

U utore na jastucima mogu se staviti naočale, mobitel, daljinski upravljač, kaže Marina u čijoj radionici nastaju i jastučići u obliku životinja za najmlađe, krafni, izrađuje i krevetiće za kućne ljubimce, a narudžbe prema željama kupaca prima preko svoje Facebook stranice MaRec by Marina. Njene rukotvorine posebne su i po tome što ih radi od recikliranog materijala, starih vesti i sličnih predmeta. Pogledajte i 8 neodoljivih ideja s tabureom za osvježenje dnevnog boravka.

OD NIČEGA NAPRAVITI NEŠTO

Od starih predmeta za koje mislimo da nam više ne trebaju i koje želimo baciti, uvijek se može nešto napraviti. Na primjer, moja prijateljica željela je baciti staklenke koje joj više nisu trebale za zimnicu pa sam joj predložila da od njih napravim svijećnjake, vaze, odnosno da ih prenamijenim za neke druge svrhe.

Od stvari koje nam više ne trebaju možemo napraviti stvari koje nam trebaju, ističe Marina koja se kao 16-godišnjakinja zaljubila u keramiku upravo zato jer se, kako se kaže, iz ničega može napraviti nešto.

Od blata, odnosno zemlje smočene vodom, može se napraviti prekrasna keramika, poput zdjelica, skulptura, šalica, nakita... Kiparstvo me uvijek zanimalo jer nečemu što ima tri dimenzije dajete dušu, kaže pa otkriva najljepši kompliment koji može dobiti za svoj rad:

Najsretnija sam kada mi ljudi kažu da predmet koji sam napravila izgleda bolje nego što su ga i zamišljali.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju