Na 17. Portanova Fashion Incubatoru, najutjecajnijem regionalnom natjecanju za mlade i neafirmirane modne dizajnere, titulu najbolje je odnijela Marijana Cigić s kolekcijom ''Chorba''

Galerija Kolekcija Chorba (Foto: Zadovoljna.hr) Portanova Fashion Incubator (Foto: Zadovoljna.hr) Kolekcija Chorba (Foto: Zadovoljna.hr) +11 Kolekcija Chorba (Foto: Zadovoljna.hr) Na 17. izdanju Portanova Fashion Incubator u Osijeku svojim kolekcijama su se predstavili Dragoljub Kujundžić, Marijana Cigić, Holi_Coast, Stefan Ristić i Ivana Franjić Tušek.

Nakon prijave na natječaj i više od šest mjeseci priprema, te uspješnog savladavanja selekcijskih krugova, pred dupkom ispunjenom dvoranom predstavila su se nova imena modne scene. Najboljeg među njima odabrao je stručni žiri koji su činili dizajnerica i dobitnica Elle Style Awards nagrade Loredana Bahori, modna fotografkinja i umjetnica Mare Milin, modni teoretičar Nenad Korkut, dizajneri Teo Perić i Lidija Pihler Yuniku, glavna urednica magazina Elle Nambi Kezić, direktor Fashion.hr-a Vinko Filipić i Marko Jovanović, osnivač projekta Fashion Incubator.

Titula najboljeg mladog dizajnera sezone, koja sa sobom nosi i novčanu nagradu od 10.000,00 kn te pozivnicu na tjedan mode BIPA Fashion.hr, dodijeljena je Marijani Cigić, a jesenski modni vikend zatvorila je prošlogodišnja pobjednica PFI-a Ivana Janjić.

Inspiracija za pobjedničku kolekciju nazvanu “Chorba“ njezina je imaginacija i odraz je njene osobnosti, nije rađena tematski, a namijenjena je različitim tipovima žena.

Pobjednica Marijana Cigić oduševljena je pobjedom. Hvala organizatorima, žiriju i publici te čestitam svim kolegama, konkurencija je zaista bila velika, njezini su prvi dojmovi nakon proglašenja. Inspiracija za pobjedničku kolekciju nazvanu “Chorba“ njezina je imaginacija i odraz je njene osobnosti, nije rađena tematski, a namijenjena je različitim tipovima žena. Kolekcija Chorba (Foto: Zadovoljna.hr) Kolekcija Chorba (Foto: Zadovoljna.hr) Foto: Zadovoljna.hr

Veseli nas što već 14 godina projekt Portanova Fashion Incubator razvijamo s jednakom strašću i zalaganjem. Kreativnim konceptima, medijskom promocijom i popratnim partyima, PFI se prometnuo u centralno društveno događanje Osijeka i Slavonije. Njegovo 17. izdanje dokazuje da je kvalitetan događaj moguće realizirati i zadržati daleko od centra metropole, izjavio je voditelj projekta Nikola Beban.

Osim Marijane Cigić svoje dizajnerske kolekcije stručnom žiriju predstavili su Dragoljub Kujundžić, dvojac Holi_Coast, Stefan Ristić i Ivana Franjić Tušek.

Dragoljub Kujundžić iz Subotice na PFI-u se predstavio kolekcijom “Couture Terrorism“. Inspiriran globalnim problemima današnjice, terorizmom i reciklažom, kroz visoku modu želi poslati jasnu afirmativnu poruku, zbog kojega je kolekcija i dobila takvo ime.

Ivana Udiljak i Anita Matijanić čine autorski tim Holi_Coast. Igra, glazba i ljudi koji konstantno traže nešto neobično inspiracija su kolekcije “Model 8“ koju su pokazale u finalu PFI-a. Kako dizajnerice ističu, čitav proces kreiranja bio je spontan i jednostavan, što žele neposredno komunicirati i svojom odje
om.

Stefan Ristić dolazi iz Beograda. Modu doživljava kao umjetnički izraz, a svaka kolekcija koju stvara je tematska. Kolekcija AW17RTW, koju je pokazao na PFI-u, potaknuta je performansom Marine Abramović i može se opisati kao istraživanje balkanske folk kulture i erotskih aspekata u njoj.

Ivanu Franjić Tušek pokreće želja da se bavi modom, kulturom odijevanja i dizajnom, u čemu spaja svoje obrazovanje grafičke dizajnerice i modne kreatorice. Na ovogodišnjem PFI-u predstavila se kolekcijom inspiriranom jednim odjevnim predmetom - kišnim ogrtačem (balonerom), zbog čega ju je i nazvala “Wrapped”. Portanova Fashion Incubator-Ivana Franjić Tušek (Foto: Zadovoljna.hr) Portanova Fashion Incubator-Ivana Franjić Tušek (Foto: Zadovoljna.hr) Foto: Zadovoljna.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju