Uređaj za magnetnu rezonancu u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti kreativna agencija "Izone" pretvorila je u podmornicu iz mašte za djecu, čime je liječnicima znatno olakšano izvođenje pregleda.

Galerija Dašak čarolije u Klaićevoj bolnici - 2 Dašak čarolije u Klaićevoj bolnici - 4 Dašak čarolije u Klaićevoj bolnici - 1 +0 Dašak čarolije u Klaićevoj bolnici - 3

Dupini, ribe i podmornica novi su stanari dječje bolnice u Klaićevoj. Naravno, samo na slikama koje su uljepšale zidove prostorije za magnetnu rezonanciju i dosad neugodne preglede za djecu pretvorili u mnogo ugodnije iskustvo.

Rezultat je to uspješne suradnje predstavnika bolnice i kreativne agencije "Izone", koji su, s manje sredstava, ali uz obilje mašte i kreativnosti, uspjeli postići efekt dosad viđen isključivo u razvijenijim zapadnim zemljama.

Tijekom tri godine volontiranja u Klaićevoj "Izone" je sudjelovao u brojnim projektima za bolnicu, kao što su razvoj vizualnog identiteta, izrada web-stranice, slikovnice i bojanke te osmišljavanje maskote bolnice Mamuta Jure.

Ideju mora i podmornice u prostorijama za magnetnu rezonancu dogovorili smo u suradnji s bolnicom, za dizajn je bila zadužena naša dizajnerica Marina Cumbo, a za print i montažu tvrtka Print Grupa.

Važno je napomenuti da su nas inspirirale ne samo priče hrabrih malih pacijenata nego i iznimno pozitivna energija djelatnika bolnice i njihova nepresušna ljubav i brižnost koje posvećuju svome poslu,
izjavila je Eva Mladiček iz Izonea

Osim ograničenih financijskih sredstava poteškoće je stvaralo i često korištenje samog uređaja, zbog čega se proces izrade znatno odužio. Ipak, konačni rezultat oduševio je sve uključene.

Prva pozitivna iskustva iz novouređenih prostorija već su pristigla, a nesumnjivo će ih biti sve više.

Pročitajte i priču o projektu "Mala promjena čini veliku razliku", koji je pokrenula blogerica i youtuberica Matea Frajsberger.

Dašak čarolije u Klaićevoj bolnici - 4 Dašak čarolije u Klaićevoj bolnici - 4 (Foto: Franjo Matković)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju