Grudi s godinama gube svoju čvrstoću i elastičnost i grudi se objese. No ovaj prirodni proces može se usporiti pomoću maske od samo 3 sastojka koja će pomoći da grudi što dulje ostanu čvrste i podignute

Promjene na ženskim grudima najviše su vidljive nakon 40. godine života, kada se najčešće primijeti i obješenost grudi. U grudima nema mišića, već su one građene od masnog tkiva, žlijezda i vezivnog tkiva.

Uzroci prerane obješenosti grudi:

1. Pušenje koje uništava elastin zbog čega koža gubi elastičnost
2. Drastično nakupljanje ili gubljenje kilograma
3. Trudnoća
4. Nepravilna prehrana
5. Grudnjak neodgovarajuće veličine

Da zadrže elastičnost i čvrstoću grudima može pomoći i maska od jaja, jogurta i vitamina E, a koristit će i masaža maslinovim uljem

Redovita tjelovježba i zdrava prehrana pomoći će vam da izgubite kilograme i održite tkivo grudiju čvrstim, ali imajte na umu da naglo debljanje ili mršavljenje također može uzrokovati obješenost grudi. Prsne mišiće i grudi možete ojačati i dizanjem utega, izvođenjem sklekova i sličnih vježbi.

Također, konzumirajte zdrave i hranjive namirnice bogate bjelančevinama, kalcijem, vitaminima, mineralima, esencijalnim masnoćama i ugljikohidratima. Ključno je piti i puno vode jer nedostatak vode djeluje nepovoljno na kožu, uzrokuje bore te uništava mekoću grudi zbog čega se one objese.

Da grudi što dulje ostanu čvrste i podignute pomoći će i maska od 3 sastojka. Za masku vam treba:

- 1 jaje
- 1 žlica jogurta
- 1 žlica ulja vitamina E

Postupak: Pomiješajte ova tri sastojka i dobivenom maskom masirajte grudi.
 

SAVJET PLUS: Maslinovo ulje također možete koristiti u službi čvrstih i podignutih grudi. Bogato je antioksidantima i zdravim masnim kiselinama koji uspješno vraćaju čvrstoću obješenim grudima. Stavite malo maslinova ulja na dlanove i protrljajte ih kako biste ugrijali dlanove i ulje. Masirajte grudi oko 15 minuta tako da ih podižete prema gore čime ćete pospješiti cirkulaciju i obnovu stanica. Masirajte grudi maslinovim uljem 4 do 5 puta tjedno.

Aloe vera također može pomoći da u usporavanju obješenosti grudi. Na grudi jednostavno umasirajte gel od aloe vere koji koži daje čvrstoću te smanjuje vidljivost bora.


Da biste spriječili ili barem odgodili da se grudi objese, bitno je znati što uzrokuje slabljenje tkiva grudi. Doznajte kojih je to 5 krivaca za obješene grudi.

Grudi nikada nisu jednake veličine i vjerojatno nema savršeno simetričnih grudi, osim onih korigiranih estetskim operacijama. Pročitajte i kojih je to 5 faktora koji određuju oblik i veličinu grudi.

Samo žene s malim grudima mogu razumjeti koliko je teško pronaći odgovarajući grudnjak. U tome mogu pomoći ova 3 savjeta za povećavanje malih grudi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju