Suha, oštećena koža koja puca pa čak i krvari... Mnogi su zbog učestalijeg pranja ruku u posljednje vrijeme suočeni s ovim problemima.

No, jedna od najvažnijih stvari koju možemo činiti kako bi spriječili širenje koronavirusa jest da često i temeljito peremo ruke ili da, ako nam voda i sapun u nekom trenutku nisu dostupni, koristimo sredstvo za dezinficiranje na bazi alkohola.

L\'Occitane krema za ruke Spas za suhe ruke: Deset krema za kožu "oštećenu" sredstvima za dezinfekciju

Slika nije dostupna Pranje ruku: Deset koraka koje morate napraviti da bi bilo učinkovito

Ovih pravila zato ćemo se i dalje vrlo rado pridržavati jer je to najmanje što možemo učiniti u kriznom radzbolju, međutim, postoje stvari koje možemo učiniti i za našu suhu i ispucalu kožu, kojoj pretjerano pranje i upotreba sredstava za pranje s vremenom crpe prirodnu zaštitnu barijeru zbog čega ruke postaju ne samo suhe, nego i bolne.

Između ostalog, u kućnoj radinosti kožu ruku možete nahraniti pomoću bogate maske za koju vam trebaju samo dvije stvari.

Prva stvar je bogata krema za ruke, može i ona koju već koristite.

Druga stvar su rukavice koje mogu i ne moraju biti od lateksa, a ako nemate rukavice poslužit će i neki prianjajući materija, poput prianjajuće folije.

Slika nije dostupna Pomažu li gumene rukavice? Koraci koji stvarno umanjuju rizik od koronavirusa

Ono što trebate napraviti je umasirati kremu u problematična područja i prekriti ruke rukavicama ili folijom i ostaviti ih tako pola sata. Nakon pola sata skinite rukavice/foliju i umasirajte ostatak kreme. I to je to.

I ne zaboravite - opcija da smanjite i skratite pranje ruku ne dolazi u obzir. U razdoblju u kojem je prisutan već rizik od infekcije virusom, suhe i ispucale ruke su definitivno bolji izbor od zaraze.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju