Američka meteorologinja Rebecca Shuld osvojila je srca gledatelja kada se prošli tjedan tijekom vođenja vremenske prognoza na ekranu pojavila sa svojom 13 tjedana starom kćerkicom Fionom, koju je držala u rukama. Rebecca se već vratila na posao s rodiljnog dopusta jer u SAD-u roditelji mogu uzeti do šest, odnosno osam tjedana plaćenog dopusta kad žena rodi carskim rezom.

Rebecca Shuld, meteorologinja na kanalu CBS 58 News u Milwaukeeju počela je raditi nakon rodiljnog dopusta, ali prognozu vodi iz podruma svojeg doma, koji je pretvoren u improvizirani televizijski studio. Od kuće je počela raditi zbog pandemije, a sada pokušava uskladiti rad od kuće i brigu za malu bebu.

Pojavljivanje malene Fione na ekranu nije bilo planirano, a na tu ideju netom prije programa uživo došao je Rebeccin producent Nick. Tijekom tonske probe Rebecca je kćerkicu, koja se taman bila probudila, uzela u naručje, a beba na ekranu oduševila je producenta. Tako je tromjesečna Fiona odradila svoj prvi prijenos uživo, a njezina mama nije očekivala da će njezino pojavljivanje u programu imati toliki odjek.

Spremna je, ima dobru debelu dekicu za hladnoću koja stiže večeras. Pomislila sam da mi može pomoći oko večerašnje prognoze vremena, koje će biti dosta neugodno, kazala je voditeljica vodeći prognozu dok je u rukama držala svoju djevojčicu. Mala beba na ekranima mnogima je donijela veselje, Rebecci stižu pozivi, e-mailovi, poruke na društvenim mrežama.

Kad god sad vodim prognozu, žele vidjeti i moju bebu, kaže. Fionina pojava na televiziji naročito je imala odjeka među roditeljima, čija se rutina preokrenula naglavačke tijekom prošle dvije godine.

Slika nije dostupna Mama Emina: Uz četvero djece i posao medicinske sestre uspjela sam ostvariti i svoj veliki san

Mina svira gitaru „Mama, makni mobitel“ ili kako me dijete podsjetilo što je bitno

U posljednja tri mjeseca spavala sam ukupno oko 20 sati, kaže Rebecca Shuld te nastavlja:

I žene i muškarci podjednako pokušavaju nastaviti raditi, brinuti se o djeci, pripremati obroke, i sve ostalo. Zahtjevno je, ali je i super.

Američka meteorologinja na kanalu CBS 58 News utabala je put djevojkama koje žele karijeru u znanosti, tehnologiji, inženjeringu i matematici, što je Rebeccina strast.

Čini se da sam bila inspiracija mladim ženama koje teže tomu da postignu karijeru u poslovima za koje se prije možda smatralo da ih žene ne mogu raditi, istaknula je mama tromjesečne Fione, koja je preko noći postala televizijska zvijezda.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju