SPF je sveti gral svačije rutine njege kože, pa tako i naše. Taj mali saveznik iz bočice čini čuda za kožu, posebice u sprječavanju pojave hiperpigmentacije ili borica. Zato smo uvijek u potrazi za novim omiljenim prijateljem iz ženskih torbica koji će štititi našu kožu od sunca tijekom cijelog dana.

  Galerija L'ADRIA Sun fluid 50+ L'ADRIA Sun fluid 50+ L'ADRIA Sun fluid 50+ +9 L'ADRIA Sun fluid 50+

U moru krema sa zaštitnim faktorom, mi smo odlučili isprobati jedan koji je naša poznata firma L'Adria izbacila baš u pravo vrijeme pred odlazak na more. L'Adria se može pohvaliti širokom paletom fenomenalnih proizvoda, a sada je u svoju obitelj uvela još jedan – L'ADRIA Sun fluid SPF 50+, koji smo željno iščekivali, a koji čini zaokruženu priču dnevne rutine njege kože.

L'ADRIA Sun fluid 50+ L'ADRIA Sun fluid 50+ Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Kreme sa zaštitnim faktorom često ostavljaju težak i mastan osjećaj na koži, pa se lice potom sjaji još i više. Iako će to možda odgovarati onima sa suhom kožom, kada imate masnu T-zonu poput mene, tada želite SPF koji je lagan, brzoupijajući i ne ostavlja još masniji dojam lica. Zato mi ponekad treba vremena dok ne nađem onaj pravi.

SPF za lice

Posljednjih tjedan dana isprobavala sam novi L'ADRIA Sun fluid 50+, koji je pravo osvježenje kada su u pitanju kreme sa zaštitnim faktorom. Njegova je tekstura nevjerojatno lagana, pa ne masti dodatno kožu, a ne ostavlja ni ljepljiv osjećaj na koži koji mnogi ne vole. Čim se nanese, brzo se upija u kožu i ne ostavlja bijeli trag nakon nanošenja.

Karotenoidi i njihova uloga na koži

 

Iako se na prvu ne razlikuje mnogo od ostalih, tajna uspješnog djelovanja ovog SPF-a leži u prirodnim molekulama poznatim kao karotenoidi. Karotenoidi su provitamini A i nalaze se u raznim biljkama, životinjama te crvenim i ružičastim algama. Oni imaju ključnu ulogu u zaštiti kože od UV zračenja jer neutraliziraju slobodne radikale i umiruju kožu. Osim toga, karotenoidi štite sebum od oksidacije i tako pomažu u prevenciji nastanka mitesera, čestog problema kože tijekom ljeta.

 

Ipak, ono što me osvojilo na prvu, a vjerujem da će i druge koji muku muče s masnom kožom, jest to što ostavlja mat finish. Baš zbog tog efekta zamjenjuje i primer koji obično nanosimo prije šminke, a odlično je što se može koristiti samostalno tijekom ljetnih mjeseci, bez potrebe za dodatnom hidratacijskom kremom u dnevnoj rutini.

Zbog svega toga, ovog malog tajnog agenta koji aktivno radi na zaštiti kože, sprječavanju nastanka bora i hiperpigmentacije obožavat će svi s masnom kožom.

 

L'ADRIA Sun fluid 50+ L'ADRIA Sun fluid 50+ Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

L’Adria Sun fluid 50+

S druge strane, sigurna sam da će ga voljeti i oni sa suhom ili pak dehidriranom kožom jer L'ADRIA Sun fluid 50+ osigurava dubinsku hidrataciju i zadržavanje vlage u koži zahvaljujući sastojcima poput ektoina i morske lavande, uz dodatak dviju vrsta hijaluronske kiseline. Koliko hrani kožu, može se vidjeti odmah nakon njegova nanošenja jer koža u trenu postaje meka i podatna.

S obzirom na to da je ljeto vrijeme kada se volim zadržati na plaži i provoditi dulje vrijeme na suncu, SPF sam nanosila više puta dnevno – točnije svaka dva sata. Sunce je izrazito jako, a ljeti se i više znojim te često ulazim u vodu, pa je zato SPF dobro obnavljati kako bih iz proizvoda izvukla najviše.

L'ADRIA Sun fluid 50+ L'ADRIA Sun fluid 50+ Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Ono što ovaj fluid čini još posebnijim i daje mu određenu prednost nad drugim SPF proizvodima jest to što ne sadrži klasične UV filtre, koji često mogu osjetljivu kožu učiniti još osjetljivijom na sunce. L'ADRIA Sun fluid 50+ koristi elegantne UV filtre najnovije generacije koji pružaju visoku razinu zaštite od širokog spektra UVA i UVB zračenja. Ti filtri odlikuju se odličnom fotostabilnošću i pouzdanošću zaštite, a manje negativno utječu na morski okoliš u usporedbi s filtrima starije generacije.

 

Smanjuje vidljivost pora i kontrolira sebum

Iako su ljeti dani izrazito sunčani, UV zrake prisutne su čak i za oblačnih dana. Zato je SPF za lice proizvod bez kojeg se ne izlazi iz kuće, bez obzira na vremenske uvjete. S obzirom na to da je L'ADRIA Sun fluid 50+ istovremeno snažan i nježan fluid koji ne ostavlja osjećaj težine na licu, u njega se vrlo lako zaljubiti.

On je već sada postao neizostavni dio moje dnevne rutine njege kože, a vjerujem da će svatko već nakon nekoliko dana korištenja teško moći zamisliti svoju svakodnevicu bez ovog malog prijatelja iz torbice.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom L'ADRIA po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju