Dodjela nagrada Grammy, čije je 66. izdanje održano u nedjelju navečer u areni Crypto.com u Los Angelesu, bila je bez sumnje ženska večer. Taylor Swift ponovno je ušla u povijest osvojivši svoj četvrti Grammy za album godine, ovoga puta za album "Midnights".

Galerija Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy - 9 Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy - 5 Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy - 3 +8 Miley Cyrus nosi haljinu Maison Margiela i štikle Christian Louboutin

Tim postignućem Taylor Swift nadmašila je Franka Sinatru, Paula Simona i Stevieja Wondera, koji su svaki osvojili tri Grammyja za album godine.

"Midnights" je ujedno i najbolji pop vokalni album, dok je Grammyja za najbolju pop solo izvedbu odnijela Miley Cyrus za pjesmu "Flowers", koja je proglašena i snimkom godine. To su ujedno prva dva Grammyja koja je Cyrus osvojila u dosadašnjoj karijeri. Pjesmom godine proglašena je balada "What Was I Made For?", napisana za film "Barbie", koju izvodi Billie Eilish.

Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy - 1 Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy (Foto: AFP)

Grammy za najbolju novu izvođačicu osvojila je R&B i pop pjevačica Victoria Monét. Nagrade Grammy dodijeljene su u više od 90 kategorija, a pobjednike su izabrali glazbenici, producenti, inženjeri i drugi koji čine Recording Academy.

Pobjednice su na dodjeli pažnju privlačile i svojim modnim odabirima, a dosta komentara na društvenim mrežama potaknuo je stajling Miley Cyrus. Odjevena u zlatnu mrežastu haljinu francuske modne kuće Maison Margiela koju je uparila sa žuto-zlatnim štiklama brenda Christian Louboutin, Miley je na crvenom tepihu izgledala poput božice.

Miley Cyrus na 66. dodjeli nagrada Grammy - 5 Miley Cyrus nosi haljinu Maison Margiela i štikle Christian Louboutin (Foto: AFP)

Nosila je natapiranu kosu složenu u velike lokne i odmaknutu od lica, koja nalikuje na frizure kakve su se nosile osamdesetih godina prošlog stoljeća. Neki su pjevačicu zbog frizure čak usporedili s nekadašnjom britanskom premijerom Margaret Thatcher te glumcem Kurtom Russellom.

Drugima se Mileyjina 'Dinastija kosa' svidjela te su je opisali kao Jane Fonda susreće Farrah Fawcett, a njezin cjelokupni look zaista podsjeća na kultnu junakinju Barbarellu koju je Jane Fonda utjelovila u istoimenom filmu fantastike iz 1968. godine.

Jane Fonda kao kultna filmska junakinja Barbarella Jane Fonda kao kultna filmska junakinja Barbarella (Foto: Profimedia)

Dua Lipa: Moćna haljina koja je mnogima najljepša na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja Dua Lipa na dodjeli Grammyja Dua Lipa na dodjeli Grammyja Dua Lipa na dodjeli Grammyja +1 Dua Lipa na dodjeli Grammyja

U mrak haljini staroj 32 godine Miley Cyrus poručuje - mogu voljeti sebe bolje nego ti Miley Cyrus Revija Yves Saint Laurent za jesne/zimu 1991/92 Miley i haljina Yves Saint Laurent +1 Miley Cyrus

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju