Kada su u pitanju parfemi, svatko ima neke svoje mirisne favorite. Netko voli puderaste parfeme, netko cvjetne, netko orijentalne, a netko citrusne.

Galerija Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) Kiehl's Original Musk Versace Dylan Purple +6 Lancôme Le Nuit Tresor Eau de Parfum

Ako pitate astrologe, i zvijezde imaju utjecaj na to koji će nas miris osvojiti na prvu.

Trenutačno smo u mjesecu škorpiona. A što zvijezde kažu o parfemima koji će privući pažnju ovih samouvjerenih i privlačnih dama?

Jedna od karakterističnih osobina škorpiona jest intenzivnost. Radi se o ljudima koji su emotivni, žestoki, lojalni, ambiciozni. Oni ništa ne rade napola, a kada su u pitanju parfemi, biraju one zahvaljujući kojima će ostaviti trag.

Prema riječima astrologa, škorpionke vole mirise koji se mogu namirisati na kilometar udaljenosti. Vole mošusne i dramatične parfeme koji su u skladu s njihovom osobnošću.

U svom ormariću vole imati parfeme koji će biti u skladu s njihovim karakterom, strastveni i moćni. Ako u svojoj blizini imate škorpionku koja voli parfeme, deset opcija s kojima biste je lako mogli razveseliti donosimo u nastavku.

1. Yves Saint Laurent Libre Le Parfum

Libre Le Parfum predstavlja eksploziju mirisa u bočici i to je najintenzivnija, najmoćnija i najsenzualnija verzija kultnog mirisa Libre. U ovu su odvažnu novu verziju mirisa vrsni parfumeri Anne Flipo i Carlos Benaïm (IFF) dodali intenzivne i tople začinske note koje pojačavaju prepoznatljivi miris senzualnog cvijeta naranče i hladne lavande.

Dame koje su već isprobale ovaj miris kažu da je jedan od onih na račun kojih se cijeli dan dobivaju komplimenti. Opisuju ga i savršenim mirisom za hladniji dio godine koji je jednostavno lijep.

Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Kiehl's Original Musk

Ovaj cvjetno-drvenasto-mošusni miris ima svoje vjerne obožavatelje od izlaska 2004. godine.

Gornje note čine cvijet naranče i bergamot, u sredini su ylang-ylang, ljiljan, neroli i ruža, dok bazu čine mošus, mahune tonke i pačuli.

Obožavateljice mirisa kažu da je stvoren za hladniji period godine. Svrstavaju ga u kategoriju klasika koje je lako zavoljeti. Miris je, kažu, jednostavan, sofisticiran, opuštajući i božanstven.

Kiehl's Original Musk Kiehl's Original Musk (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Versace Dylan Purple

U bočici ovog elegantnog mirisa pjenušavi bergamot stapa se s tonovima svježe ubrane naranče. Tu su i sočna kruška bergamot, kao i opojna frezija, mahonija i pomaroza. U bazi mirisa su ambroksan, silkolid, Iso E Super, Belambra drvo i virginijski cedar. Miris je prema riječima kreatora poziv na putovanje. Svjež, voćni i zarazni početak, kao posveta ledenim užicima Italije i njezinih kultnih citrusa.

Iako je nov na tržištu, već ima svoje obožavateljice koje kažu da je predivan, zanimljiv i jako ugodan. Stvoren je za odlaske na spojeve i trenutke u kojima želite privući pozornost.

Versace Dylan Purple Versace Dylan Purple (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Lancôme Le Nuit Tresor Eau de Parfum

Ovaj drvenasto-orijentalni miris tvorci opisuju kao gurmanski afrodizijak. Ljubavni napitak koji osvaja na prvu. Privlačnim ga čini i bočica ukrašena crnom ružom.

Obožavateljice mirisa kažu da je jak, dubok, šarmantan i vrlo moderan, kao stvoren za snažne žene. Kažu i da je ovo miris koji nema niti jednu manu. Prekrasan je, seksi, sanjiv, daje samopouzdanje. Baš kako su rekli njegovi tvorci, afrodizijak u savršenoj bočici.

Lancôme Le Nuit Tresor Eau de Parfum Lancôme Le Nuit Tresor Eau de Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Viktor & Rolf Flowerbomb Nectar

Flowerbomb Nectar je cvjetno-jantarni miris za žene. Gornje note čine barut, cassis i bergamot. U sredini su osmantus, cvijet naranče i jasmin sambac, dok bazu čine vanilija, mahune tonke i pačuli.

Ako ste ljubiteljica Flowerbomba, onda će vam se Nectar itekako svidjeti. Dame koje ga vole kažu da je stvoren za sve koji žele mirisati bogato, otmjeno i seksi. Miris je pravi nektar, sladak, bogat, divan.

Viktor & Rolf Flowerbomb Nectar Viktor & Rolf Flowerbomb Nectar (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Givenchy L'Interdit Eau De Parfum

Ovaj je miris oda smjeloj ženstvenosti. Cvjetno-jantarni miris u gornjim notama ima krušku i bergamot, u sredini su tuberoza, cvijet naranče i jasmin sambac, dok su u bazi vanilija, pačuli, ambroksan i vetiver.

Dame koje ga vole kažu da je čista desetka. Miris je ovo s kojim ćete, kažu, uvijek dobivati komplimente. Ističe se, divan je, zanimljiv, snažan, sofisticiran, elegantan i intrigantan. Sve su to riječi koje za opisivanje mirisa koriste njegove najveće obožavateljice.

Givenchy L'Interdit Eau De Parfum Givenchy L'Interdit Eau De Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Chanel Coco Mademoiselle Intense

Riječ je o reizdanju jednog od Chanelovih najprodavanijih parfema, Coco Mademoiselle, uz No.5, dakako. Originalno izdanje kreirano je još 2001. godine, a reizdanje je ponuđeno kako bi privuklo milenijalke.

Radi se o orijentalno-svježem mirisu jake osobnosti, koji je prožet živahnom notom naranče, transparentnim notama ruže i elegancijom pačulija.

Ovo je miris koji se prepoznaje na prvu, zaštitni znak žena koje ga nose. Kako kažu žene koje ga vole, kada ga stavite, pripremite se na to da će se prolaznici okretati za vama.

8. Maison Francis Kurkdjian Le Beau Parfum

U bočici ovog mirisa spojena je bogata cvjetna mješavina - jasmin iz Indije, cvijet naranče iz Tunisa i ylang-ylang s Madagaskara.

Dame koje vole ovaj miris kaže da su note savršeno spojene, nijedna se ne ističe u odnosu na druge, već čine besprijekornu cjelinu. Miris je zanimljiv, dubok, kompleksan... Čim kupite prvu bočicu, imat ćete novi mirisni zaštitni znak.

Maison Francis Kurkdjian Le Beau Parfum Maison Francis Kurkdjian Le Beau Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Tom Ford Vanille Fatale

Gornje note mirisa čine rum, olibanum, šafran, korijandar, naranča i limite. U sredini su ječam, kava, šljiva, frangipani, narcis, artemizija i ruža, dok bazu čini vanilija s Madagaskara, antilop koža, duhan, mahagonij, pačuli, hrastova mahovina i ljubičica.

Ovaj drvenasto-orijentalni miris ima vojsku obožavatelja koji ga opisuju kao miris koji ćete obožavati čak i ako niste fan vanilije. Kažu i da je miris koji ne dobiva dovoljno pozorosti jer je lijep, jedinstven, poseban, dugotrajan i ženstven.

Tom Ford Vanille Fatale Tom Ford Vanille Fatale (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Juliette has a gun Musc Invisible

U bočici ovog parfema spojene su note jasmina, cvijeta pamuka i bijelog mošusa. Ovako jedna obožavateljica piše o mirisu: Zamislite trenutak u kojem prekrasna žena u jeansu prolazi kraj vas i miriše tako lijepo i svježe da okrećete glavu i pitate se koji je to miris. E, pa, takve osjećaje izaziva Musc Invisible.

Jesenski favoriti: Parfemi koje obožavamo čim stignu hladniji dani Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) YSL Black Opium Extreme Chanel Coco Noir +0 Guerlain La Petite Robe Noire Eau De Parfum Intense

Miris je stvoren za samouvjerene i prirodne žene, koje se ne trude previše. Oobožavateljice kažu da odiše radošću života, a jednako dobro funkcionira na svečanim događanjima i u nekom sasvim običnom danu.

Juliette has a gun Musc Invisible Juliette has a gun Musc Invisible (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Aishwarya Rai Fatalne i tajanstvene: Otkrijte sve o ženama škorpionima
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju