Volite li simpatične ljenivce i uvijek vam je hladno ili pak imate problema s bolovima u mišićima ili bolne menstruacije, razveselit će vas vijest da je Urban Outfitters sve to spojio u jedno rješenje.

Naime, popularna američka trgovina specijalizirana za odjeću i sitnice za dom, na tržište je izbacila simpatičnog mekanog ljenivca punjenog heljdom i lavandom.

Oljuštene ljuske heljde često se nalaze kao punjenje u jastucima i grijačima zbog svojeg svojstva jednostavnog zagrijavanja i hlađenja te dugog trajanja, dok lavanda opušta miris koji smanjuje otkucaje srca i snižava krvni tlak te umiruje tijelo i um.

Kada se sve to spoji s dizajnom životinja koje su inače poznate po tome što spavaju 15 sati dnevno, vrlo se usporeno kreću i djeluju kao najopuštenije na svijetu, dobiva se grijač koji će postati vaš najbolji prijatelj tijekom hladnih dana ili pak tijekom upale mišića, kao i bolnih menstruacija.

Ovaj simpatični ljenivac vrlo je jednostavan za korištenje. Sve što morate napraviti je protresti ga prije upotrebe kako bi se punjenje jednakomjerno rasporedilo, smjestiti ga u mikrovalnu pećnicu uz dodatak jedne šalice vode koja će se pobrinuti za vlagu i oslobađanje arome lavande iz samog punjenja, a potom uključiti mikrovalnu na 60 do 90 sekundi, ovisno o jačini uređaja koji posjedujete.

Moguće ga je staviti i u zamrzivač pa tada mijenja svoju funkciju Moguće ga je staviti i u zamrzivač pa tada mijenja svoju funkciju (Foto: Urban Outfitters)

Vrlo je važno da ne prekoračite spomenutih 90 sekundi. Nakon isteklog vremena, ljenivca izvadite iz mikrovalne i pustite da odstoji trideset sekundi kako ne bi bio prevruć u dodiru s vašim tijelom. Potom vam samo preostaje da se udobno smjestite, opustite i dopustite da vam ljenivac pomogne u ublažavanju bolova, opuštanja ili naprosto grijanju hladnih stopala.

Dobra je vijest i ta što ćete ga moći koristiti tijekom čitave godine, čak i usred najvećih ljetnih vrućina. Naime, ovog je ljenivca moguće staviti u zamrzivač i tada u potpunosti mijenja svoju funkciju. Heljda tada ugodno hladi pa je idealno i ekonomično rješenje za one koji u svojim domovima nemaju ili ne žele klimatske uređaje.

Ljenivac se može kupiti putem internetske trgovine Urban Outfittersa po cijeni od 29 američkih dolara odnosno 190 kuna. Mi već polako slažemo svoju božićnu listu, a ova će se životinjica svakako naći na njoj.

Dok razmišljate o nabavci ovog ljenivca, pročitajte i o tome koje tegobe iscjeljuje lavanda, ali i zašto stručnjaci smatraju da je idealna ne samo za opuštanje, nego i liječenje ozbiljne tjeskobe.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju