Za neke prigode ili mjesta nošenje traperica nije prikladno. Provjerite kada biste ih trebali zamijeniti klasičnim hlačama ili drugim odjevnim komadima

1. Vjenčanje. Traperice biste trebali ostaviti u ormaru kada idete na vjenčanja. Prema bontonu, ovo pravilo smijemo prekršiti isključivo ako su mladenci ti koji žele maksimalno ležeran 'dress code' za svoje vjenčanje i odobrili su nošenje traperica.

2. Sprovod i bdijenje. Iako je to opće poznato, ne škodi ponoviti da traperice nisu primjerena odjeća za ovako ozbiljne situacije u kojima moramo pokazati poštovanje prema pokojniku i njegovoj obitelji. Jedan od načina iskazivanja poštovanja je i odijevanje u skladu s tradicijom koja nalaže odjevne komade u tamnim bojama, osim ako obitelj pokojnika ne izrazi drugačiju želju.

Tijekom razgovora s potencijalnim poslodavcem trebate izgledati profesionalno, čak i kada je u pitanju ležernije radno okruženje.

3. Upoznavanje s obitelji svog partnera. Prvo upoznavanje s roditeljima ili drugim članovima partnerove obitelji uvijek nam stvara mali stres jer se želimo predstaviti u najboljem svjetlu. Iako svi modni znalci znaju da traperice uz dobar stajling itekako mogu izgledati i bolje od haljine, veća je vjerojatnost da ćete najbolji mogući dojam ipak ostaviti u elegantnijim odjevnim komadima poput hlača 'na crtu' ili haljine.

4. Razgovor za posao. Tijekom razgovora s potencijalnim poslodavcem trebate izgledati profesionalno, čak i kada je u pitanju ležernije radno okruženje.

5. Sve situacije tj. mjesta koje zahtijevaju formalni 'dress code'. Kazališta, umjetničke galerije, svečane večere… Prema pravilima bontona, ova mjesta i prigode nalažu biranje elegantnijih odjevnih komada. Kako to izgleda kada namjerno ne poštujete 'dress code' pokazao je Kanye West koji na opće neodobravanje modnih stručnjaka za Met Galu odabrao poderane traperice.

Ako se spremate za kupnju traperica, provjerite koji model najbolje pristaje vašem obliku tijela.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju