Moćnom i emotivnom izvedbom pjesme "Not The Same" predstavnik Australije Sheldon Riley u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga osigurao je prolazak u finale. Talentirani 23-godišnjak nastupio je u bijelom odijelu s dugačkim šlepom ukrašenim perjem i visokim potpeticama dok mu je lice prekrivala maska s kristalima koju je pri kraju izvedbe skinuo.

Galerija Predstavnik Australije Sheldon Riley nastupio je u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga - 2 Predstavnik Australije Sheldon Riley nastupio je u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga - 4 Predstavnik Australije Sheldon Riley nastupio je u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga - 9 +5 Impresivan nastup predstavnika Australije u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga

Ovo je ostvarenje najvećeg sna, uzviknuo je Sheldon Riley na kraju svog nastupa u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga koji se održava u talijanskom Torinu. Sheldon je publiku i žiri osvojio svojim impresivnim nastupom, kako vokalno, tako i vizualno.

Predstavnik Australije na pozornici se pojavio u upečatljivom bijelom odijelu ukrašenom biserim na debelom pojasu oko struka na koji je bio pričvršćen dugački šlep s perjem. Nosio je i čizmice s visokim potpeticama, a dozu tajanstvenosti dala je maska na licu s kristalima i tijarom.

 Pjesma mladog kantautora "Not The Same" osvrt je na njegovo odrastanje koje nije bilo lako ni jednostavno.

To je priča za koju nikad nisam mislio da ću je moći ispričati. Pisana prema sjećanjima djeteta kojem je sa šest godina dijagnosticiran Aspergerov sindrom. Odrastajući u državnim ustanovama, seleći se iz jednog doma u drugi, nesvjestan svoje seksualnosti, u vrlo religioznoj obitelji. S već zacrtanim putem da nikada neću pravilno razumjeti ili komunicirati s drugim ljudima, kazao je 23-godišnji filipinsko-australski izvođač najpoznatiji po nastupima u talent showovima poput "The Voice" i "America's Got Talent".

Predstavnik Australije Sheldon Riley nastupio je u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga - 1 I svojim raskošnim outfitom Sheldon Riley ostavio je dojam na Eurosongu (Foto: AFP)

Riley koji živi u Sydneyju kaže da su pozornica, pjevanje, pisanje pjesama i sviranje klavira suštinski dio onoga što on jest te glazbu doživljava kao najčišći način izražavanja vlastitih emocija koji mu omogućuje da zaliječi.

Konstrakta na eurovozijskom nastupu u Torinu Konstrakta: Nastup na Eurosongu u najpoznatijim cipelama s hrvatskim potpisom

Predstavnica Crne Gore na Eurosongu - 1 Crna Gora na Eurosongu: Poseban detalj na koji su potrošene stotine sati rada

Pjesma "Not The Same" zapravo je oda svima onima koji se osjećaju drugačijima, koji se osjećaju kao da nisu isti poput ostalih, da ne pripadaju nigdje i koji su zbog toga osjećali bol te bili neshvaćeni i odbačeni. Prije svega, daje nadu i podsjeća nas da nismo sami - jer uvijek postoji još netko tko nije isti.

Shvatio sam da moja pjesma nije tužna pjesma, nije negativna pjesma i ne trebala biti pjesma koja je preteška i vođena emocijama u negativnom smislu. Pjesma u sebi ima puno svjetlosti, ima puno nade. Mislim da snažno sjaji za mnoge ljude koji nemaju glas i morao sam to predstaviti na pozornici, istaknuo je Sheldon Riley.

Predstavnik Australije Sheldon Riley nastupio je u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga - 7 Impresivan nastup predstavnika Australije u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju