S godinama se kod mnogih žena javlja potreba za promjenom frizure čiji je osnovni zadatak, osim estetske prirode, prikriti nedostatke na licu i ublažiti znakove starenja. Da se pri tome brišu stroga pravila kojoj dobnoj skupini koja frizura pristaje dokazale su brojne dame koje su pomoću jednostavnih trikova frizuru učinile glavnim adutom vlastitog stila

Nekoliko pametnih poteza škarama svakom licu može podariti mladenački i svjež izgled, zbog čega novu frizuru možemo nazvati i svojevrsnim botoksom.

>>5 trikova s kosom uz koje ćete izgledati mršavije

Upravo za ovim najbezbolnijim tretmanom posežu i brojne zvijezde kojima timovi profesionalnih frizera doslovno preko noći brišu stvarne godine i uklanjaju nedostatke, pri čemu jasno daju do znanja kako određene frizure ne treba ograničavati godinama nego ih pametno uskladiti s oblikom lica.

>>6 stvari koje nam kosa otkriva o našem zdravlju

Volumen
Jedan od osnovnih trikova koji izduženim licima poput onog Sarah Jessice Parker i Jerry Hall savršeno pristaje dugačka je volumenizirana kosa.
Britanski stilist poznatih i slavnih Charles Worthington naglašava ukoliko se odlučite za ravnu frizuru poput Sarah jessice Parker pazite kako ne bi izgledala spljošteno i zalizano, kosu odmaknite od lica i dajte joj volumen.  Isto vrijedi i za kovrče koje ne pozanju godine, Jerry Hall svoje lokne kombinira na razdjeljak na stranu pri čemu ih drži odmaknute od lica.

Šiške
Šiške najčešće nazivaju brzopoteznim tretmanom za pomlađivanje, one svakako moraju odgovarati obliku licu i savršene su u odvraćanju pažnje s nedostataka na licu.

68 godina staroj Goldie Hawn dugačke šiške već godinama jamče vrckasti izgled, a njezina vršnjakinja Helen Mirren nedavno je uz novu ružičastu nijansu kose koju je znatno skratila posegnula i za  šiškama na stranu koje uspješno prikrivaju znakove starenja.

Kratka frizura
Da ovalnom obliku lica bez obzira na godine savršeno pristaje kratka frizura dokazale su Halle Berry i Judy Dench. Iako ih dijeli tri desetljeća života obje nose razbarušenu kratku frizuru koja izdužuje njihovo lice i naglašava njihovu prirodnu ljepotu. A ova frizura zbog lica koje stavlja u prvi plan rezervirana je samo za najhrabrije dame. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju