Ništa ne može tako promijeniti vaš izgleda kao nova boja kose. Jedan od najboljih načina za mijenjanje stila ujedno može biti i veliko opterečenje za vaš novčanik. Da biste imali najviše koristi od uloženog novca, pridržavajte se ovih 6 pravila i boja će biti postojanija i izražajnija dulje nego ste očekivali

1. Odgovarajuća temperature vode
Vruća voda i inače nije dobra za kosu, a još je problematičnija za onu koja je prošla tretman bojenja. Zato koristite hladniju temperaturu vode (ali ne i hladnu) pri šamponiranju i regeneriranju. Osim što će vam kosa biti zahvalna, i vi ćete se osjećati osvježeno.

2. Izbjegavanje pranja kose prije tretmana bojanja
Poznato je da nekoliko dana prije bojenja kose nije preporučljivo prati kosu šamponom. Razlog tome je što šamponi djeluju na prirodna ulja unutar vlasi, pa boja teže prijanja uz njih.

3. Odaberite sličnu boju vašoj prirodnoj kosi
Obojati kosu u boju suprotnu onoj koju imate po prirodi je prilično odvažno. No, to znači i da ćete morati vrlo brzo ponoviti bojanje, obzirom da kosa stalno raste i vrlo brzo dolazi do izrasta. Zato, da bi vam boja dulje trajala, koristite nijanse koje su slične vašoj prirodnoj boji jer razlika neće toliko dolaziti do izražaja.

Vruća voda i inače nije dobra za kosu, a još je problematičnija za onu koja je prošla tretman bojenja

4. Uzmite u obzir godišnje doba
Žene se ponekad odluče na bojenje kose neposredno prije odlaska na ljetovanje. To može stvoriti problem jer sunce jako isušuje kosu, a posljedica je brzo izbljeđivanje boje. Dakle, ako ste se nedavno bojali, zaobilazite sunčanje u širokom luku ili zaštite kosu maramom ili šeširom.

5. Izaberite odgovarajuće proizvode
Uvijek vodite računa o karakteristikama proizvoda koje kupujete i koristite. Primjerice, ako morate biti na suncu, kupujte preparate za kosu koji imaju u sebi zaštitu od UV-zraka, a kada kupujete šampon, odaberite onaj za obojenu kosu.

6. Boja koja se brzo ispire
Bojenje kose zna koštati živaca, posebno ako ste se odlučili na neke radikalnije poteze. Zato je uvijek dobro isprobati kako će nova boja izgledati koristeći lako isperive preparate. Ako eksperiment uspije, uvijek se možete odlučiti na stalniju opciju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju