Muški ormar nebrojeno je puta poslužio kao izvor inspiracije brojnim kreatorima koji su ženskoj silueti prilagodili kroj košulje, odijela ili hlača. Mi vam donosimo dvije super ideje kako od obične muške majice napraviti haljinu i tuniku s vezanjem oko vrata. Velike krojačke vještine nisu vam potrebne kao ni alat, samo škare i malo volje

Potreban materijal:
- jedna muška pamučna majica
- škare

>>U 4 koraka od stare majice do ukrasa koji će preobraziti svaki top

Postupak:

Od muške majice samo uz pomoć škara možete napraviti haljinu i tuniku


Na prednjoj strani majice kredom iscrtajte novi kroj, isto napravite i na stražnjoj strani kao što je prikazano na slici.

Viškove odrežite škarama i dobit ćete dvije prednje trake i jednu na leđima koju je potrebno prerezati po sredini. Prednje dvije zavežite u čvor, prebacite ih na leđa i zavežite sa stražnje dvije trake. I to je to, vaša tunika je spremna za pokazivanje.

>>Funky Zara torba u vašoj izvedbi za tridesetak kuna

Postupak:
Efektan i zanimljiv komad ljetne garderobe haljine su na jedno rame, od obične majice i samo sa škarama možete napraviti ovaj trendi komad.

Kredom označite dio na majici s prednje i stražnje strane koji ćete izrezati, liniju povucite od donjeg ruba rukava do suprotnog dijela otvora za glavu na majici. Odrežite označeni dio, ne bacajte ga nego ga iskoristite na način da odrežete dvije trakice iste dužine. Jednu provucite kroz odrezani novi rub majice na način da prethodno napravite rupice, a drugu na sredini dužine majice koji će poslužiti za zatezanje u struku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju