Povodom svog prvog izdanja NOIR Festival u suradnji s modnim događajem Cro A Porter predstavio je izložbu noir kreacija hrvatskih modnih dizajnera pod nazivom Fashion Noir. Među uzvanicima najviše pažnje su plijenile Sanja Duggan i Fani Stipković u dugim elegantnim haljinama

Matija Vuica, XD Xenia Design, Linea Exclusive, Budoir, Hippy garden, Boris Pavlin, Zigman, Andreja Bistričić, Link by Ogi Antunovac i Loredana Bahorić predstavili su svoje kreacije nastale tijekom njihovog modnog stvaralaštva, a koje su u cijelosti ili dijelom inspirirane upravo noir tematikom.

Noir kao žanr utjelovljenje je karizmatičnih i fatalnih ženskih likova. Glumice kao što su Gloria Swanson i Rita Hayworth osim svojom ljepotom i karizmom opčinjavale su filmsku publiku neodoljivim kreacijama koje su slavile žensku ljepotu.

>> Kombinacije zbog kojih ćete požuriti u šoping

>> Tajna savršene kose Eve Longorije

Filmski prvijenac svjetski poznatog supermodela Agyness Dayn, film Mean to Me večeras će u galeriji VELVET otvoriti umjetnički program zagrebačkog NOIR Festivala i najbolje prikazati koliko je noir moda sljubljena sa samim filmom i kako se kostimima uglednog modnog dizajnera Zac Posena dostojno oživljava duh noir žanra. Art direktor filma Robert Bryan pomno je birao svaku haljinu čineći je nezamijenjivim eksponatom svakog kadra.

Suradnja između NOIR Festivala i Cro A Portera na projektu izložbe FASHION NOIR nastavlja tradiciju gdje moda u noir žanru predstavlja jedan od ključnih vizualnih elemenata. Cro A Porter kao vodeći modni projekt oduvijek je svoju viziju vezivao s različitim granama umjetnosti stoga i ovoga puta dizajneri okupljeni oko ovog modnog događaja predstavljaju svoju viziju noir estetike kojem su u određenom razdoblju svog stvaranja bili inspirirani.

Na izložbi su uz slastice hotela Regent Esplanada i Pinot Noir vina uživale Fani Stipković, Sanja, Duggan, Kristina Bradać, Anita Dujić, Tihana Harapin Zalepugin, Viktor Drago i poseban gost ovogodišnjeg NOIR Festivala, američki umjetnik i redatelj Peter McGough.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju