Ako još uvije niste zadovoljni načinom uklanjanja dlačica koju trenutno koristite možda je vrijeme da isprobate egipatsku depilaciju. Jednostavan način uklanjanja dlačica možete isprobati i kod kuće, a pastu možete napraviti i sami

Ovu potpuno prirodnu, lako primjenjivu i manje bolnu vrstu depilacije prakticirala je i sama kraljica Kleopatra, a kako i sam naziv govori potječe iu Egipta.

Riječ je o gustoj pasti koja je napravljena od šećera, limuna, te s dodacima aloe vere i nevena, odnosno biljaka koje njeguju kožu, a što je najvažnije možete je napraviti i sami.

Nakon što ste pastu ugrijali među prstima vrijeme je za uklanjanje dlačica.

Za razliku od sličnih depilacija, pasta se nanosi suprotno od smjera rasta dlačica,a uklanja se u smjeru što je samo po sebi manje bolno, nema jakih iritacija kože i što je najvažnije nema urastanja dlaka. Ovaj način depilacije jednako podnose svi tipovi kože.

>> Holivudska depilacija skinula 'brazilku'

>> VIDEO: Zašto trpimo bolove i masnice za ljepotu?

Recept:
U šećer dodajte vodu i sok od polovice limuna, pa na laganoj vatri kuhajte oko pet minuta. Tako pripremljenu pastu stavite u keramičku posudu te ostavite da se ohladi.

Kada se šećerna pasta ohladila nanosite je na područje sa kojeg želite odstraniti dlačice i to prstima u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

Pastu nanosite tako da vrhovima prstiju pritisnete kožu i vučete. Kada ste pastu nanijeli naglim je pokretima uklonite u smjeru rasta dlačica.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju