Da se i na službenim diplomatskim druženjima mogu opustiti neka od kruto postavljenih pravila pokazala je Michelle Obama koja je svojedobno na susretu s kineskim predsjednikom otkrila gola ramena. U kraljevskom svijetu kôd odijevanja je nešto stroži nego u 'civilnom', što ne znači da princeze trebaju biti oličenje konzervativnosti, već uglađenosti i profinjenosti

Moderne europske princeze znatno su opuštenije, ne samo prilikom komunikacije s pripadnicima drugih kraljevskih obitelji, već i u modnom smislu. Pri tome uvijek vode računa da ni u kom slučaju njihova ležernost ne izgubi na profinjenosti i ženstvenosti.

Kao pravi primjer modernih princeza mogu se izdvojiti španjolska princeza Letizia i njezina nizozemska 'kolegica' Maxima. Obje pomno odabiru svoje outfite u kojima veliku ulogu igraju i cipele koje moraju biti ženstvene, ali i ne previše upadljive.

>> Ovo je najveselija europska princeza

>> Najlejpše jesenske cipele koje podnose kišu

Dok je za posjet Londonu Letizia odabrala profinjene crne štikle, za nacionalni tjedan novca Maxima u svojoj domovini obula je crvene cipele od brušene kože.

Osim što su pristajale uz njezin kaputić, simbolično je bojom koja označava sreću zaželjela je sunarodnjacima blagostanje i financijsku bezbrižnost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju