Uz odabir odjeće naše modno ja jednako jako određuju i modni dodaci. Osim što ukrašavaju odabranu kombinaciju, materijali od kojih su izrađeni i stil kojim odišu otkrivaju i kakvog smo karaktera. Kako bi što uspješnije naglasili svoju posebnost, predlažemo vam ogrlice domaćih kreativki koje će osluškivanjem vaših želja stvoriti ogrlicu spremnu postati vašim omiljenim komadom nakita

Ogrlica više od svih ukrasa oživljava dnevne i večernje kombinacije, a kada je ona unikatna ili izrađena po želji osim što će obilježiti najjednostavnije dolčevite i udobne tople haljine, postat će dobro čuvani dizajnerski detalj kojem ćete se uvijek rado vratiti.

Kako biste pronašli što kreativniju unikatnu ogrlicu upoznate ćemo vas s 4 kreativke kojima je osim preciznosti izrade i trajnosti nakita zajednička beskrajna maštovitost i proizvod koji već kod prvog nošenja izaziva neprestano ponavljanje pitanja 'gdje si samo nabavila ovu ogrlicu?!'

Mammii Lewellery
Ljubiteljice teksture kojima je bitan taktilan doživljaj sigurno će pronaći nešto za sebe u ponudi ogrlica Mammii Lewellery.

>> Bizaran nakit od dijelova Barbie lutke

Nakit pun kontrasta izrađen od pamučnog užeta, svile, reciklirane kože, bisera, poludragog kamenja i polimerne gline odlikuje preciznost i trajnost konstrukcije.

'Za jesen bih sugerirala dva snažna modela, od kojih bi jedan bio nježniji, bojama i teksturom prilagođen boji očiju i tena koji biste mogli nositi gotovo uvijek, posebno kao mekani kontrast najčešće tamnoj odjeći za hladnije dane' preporuča Maja Miletić koja se krije iza imena brenda.


Kirka nakit
Pod imenom Kirka nakit krije se Branka Zidar čija je posebnost recikliranje već postojećeg nakita klijentice po njezinoj želji.

'Ukoliko klijentice imaju imate ogrlice ili druge komade nakita koje više ne žele nositi jer su im dosadili, a za njih su na neki način emotivno vezani ili smatraju da bi dobro izgledali u nekoj drugačijoj priči, obrate mi se radi njezine reciklaže.

>> Pogledajte najskuplji nakit u Hrvatskoj

Redizajnirani nakit ide isključivo osobi koja je poslala svoj stari nakit, tako da nosi vlastito u novome izdanju, a i cijene takvih komada su dosta niže od novih komada' otkriva nam Branka.

Ukoliko se pak odlučite za Brankinu ideju prepuštate se svijetu raznih materijala, cijelom spektru boja i tekstura. Njezin je nakit izrađen od lanaca, poludragog kamenje, štrasa, kristala, drvo, rafije, kože, plastika i mnogih drugih umjetnih i prirodnih materijala.

'Uvijek je posebnije imati nešto jedinstveno na sebi, o čemu god da se radilo i smatram da si danas (uz mnoštvo kreativaca kreativaca ) svatko može priuštiti nešto jedinstveno pa makar to bio neki sitan detalj' dodaje dizajnerica.

Ana Čavić
Živopisni nakit Ane Čavić u čijem se boho šik isprepliću etno i vintage ukrašavao je vratove mnogih djevojaka i žena koji se ne boje upečatljivih komada, ali i poznatih dama poput Severine i Indire Vladić.

'Koristim većinom prirodne materijale – od kamenja,preko staklo i metala u kombinaciji s kožom i raznim vrstama svile, satena,šifona, pamuka i konca. Kod izrade nemam pravila,dopuštam da određeni materijali dođu do izražaja i sve mi ovisi o inspiraciji i raspoloženju' ističe Ana.

Redovi rukom nanizanih perlica obogaćenih fiksnim i mobilnim ukrasnim aplikacijama već su postali prepoznatljivi među ljubiteljicama krupnog i osebujnog nakita.

'Za ovu sezonu preporučam hrabre boje svih modnih dodataka na neutralnim bojama odjeće' otkrila nam je Ana.

prva šarena ogrlica je izrađena od raznog kamenja i presvučenih svilenih perli..nosiva je i u dnevnim i u većernjim prilikama, ovisno o kombinaciji i trenutnom raspoloženju.

Morana Pertaut
Dizajnersko iskustvo Morane Pertaut proizlazi iz svakodnevnog rada u obiteljskoj umjetničkoj radionici Mala galerija Bruketa, koja ima već četerdesetogodišnju tradiciju bavljenja keramikom.

'Veselim se 'jakom' nakitu, predimenzioniranom i koloritnom. Dugi niz godina ga nije bilo te mi je drago da njegovo vrijeme ponovno dolazi' priča Morana.

Ogrlice koje je Morana odabrala za ovu sezonu keramičke su, paljene nekoliko puta na visokim temperaturama i ostakljene što jamči njihovu trajnost. Budući da su bogate bojom, idealne iznad jednobojne haljine, dekoltirane košulje, ali sljedeće sezone bi lijepo pristajale i samo uz kupaći kostim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju